За любителите на модерната Астрология

събота, 3 август 2024 г.

Новолуние в Лъв

 


  Уважаеми читатели и почитатели на страницата, на 4 август 2024г. в 14:13 часа, българско време, настъпва новият лунен месец. Новолунието попада в 12°34' на зодиакален знак Лъв и се случва в 30-ти лунен ден, който е с хармонична и светла енергия, а този път е с продължителност малко повече от 8 часа – достатъчно време за постигане на баланс хармонизиране на отношенията.
В хороскопа, построен с координати на българската столица, Новолунието попада в онази част, по която са правосъдие, религия, висше образование, издателства, интернет, чуждите страни.
Новолунието в Лъв е най-близо до фиксираната звезда Кохаб – втора по яркост в съзвездието на Малката мечка след Полярната звезда. Съединението на звездата със Слънце ни дарява с активност и насърчава напредъка по въпроси, свързани с общуването, а съединението с Луната дава смелост и безстрашие при подхода към различни проблеми и решаването на ежедневни въпроси.
Новолунието е в напрегнат аспект с Асцендента в 12°35' на зодиакален знак Скорпион. Управителят на знака – Марс в Близнаци, съвпада със звездата Алдебаран, а това е предпоставка за прояви на грубост, неукротима злоба, гняв, ярост.
Новолунието е време за нулиране – основните теми от предишния лунен месец завършват и може да поканите нови енергии в живота, за рестартиране и опресняване.
Новолунието се случва непосредствено преди Меркурий да стане ретрограден, а това е чудесна възможност да нулирате фабричните си настройки и да започнете нови дейности, които все още не сте приложили тази година. Ще има много енергия и в този ден тя ще бъде в огнения Лъв, в хармоничен аспект с Марс и с Юпитер в Близнаци, което засилва ентусиазма и оптимизма.
Но нека се има предвид, че от 6 август всичко ще се промени обратно, Меркурий, Сатурн, Нептун, Плутон и Хирон са ретроградни. Затова трябва още в първия лунен ден да се предприемат активни действия и се направи ясен план до края на лятото. Ако се поддадете на отлагане, вълната на Меркурий ще ви удари по-силно и няма да ви пусне. Въпреки че периодът от 4 до 5 август ще бъде много силен, бурите ще започнат да ни връхлитат няколко дни преди това. Важно е да поддържате баланс и да слушате вътрешния си глас, без да губите ума си. По време на това Новолуние трябва да помислите за истинските си желания, а не за фалшиво наложени цели. Всеки ще се люшка от една страна на друга, така че конфликтите могат да ескалират. Лъвът може да ни накара да се съсредоточим изключително върху собствените си проблеми, без да мислим за другите, поради което всяка критика може да бъде приета доста остро. Помнете това и се опитайте да не провокирате кавги с тези, които са ви искрено скъпи. А като казах скъпи, по време на Новолуние планетата на любовта и парите Венера се намира в напрегнат аспект с планетата на неочакваните промени Уран, съвпадащ все още със зловредната звезда Алгол. Този аспект може да провокира както внезапни конфликти и раздели с важни за нас партньорства, така също и непредвидено големи разходи, прекомерно харчене на пари за удоволствия и скъпи покупки.
Влиянието на Новолунието от 4 август се простира до следващото Новолуние на 2 септември. Времето на този период е благоприятно за спортни състезания и физически дейности. Но какво влияние би оказало на всеки един от нас, зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти прави с личните планети и светила.
За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro . Конфиденциалността е гарантирана!