За любителите на модерната Астрология

събота, 29 октомври 2022 г.

Марс ретрограден в Близнаци

 

  От 30 октомври до 12 януари планетата, която управлява действието, енергията, гнева и секса, ще се движи назад от гледна точка на Земята. Планетата Марс е в ретроградна фаза на движение на всеки 26 месеца, като последния път беше от 19 септември до 13 ноември 2020 г.
На 30 октомври 2022г. Марс свежда до минимум своето движение и спира, преди да тръгне назад, в 25° 36' на зодиакален знак Близнаци. В този градус и знак Марс е стационарно-ретрограден и заформя напрегнат аспект с Нептун, а това създава объркване, илюзии, склонност за измама и самоизмама.
Тази конкретна фаза на забавяне може да повлияе на вашата мотивация и ниво на енергия. Може да се почувствате блокирани, без вдъхновение или просто да ви е по-трудно да натрупате инерция в онази област на живота,  която Марс владее в личния хороскоп. И гневът, който обикновено се проектира навън, може да излезе по по-пасивен или агресивен начин по време на ретрограден Марс.
Всяка ретроградна фаза на движение е за обръщане навътре, за да прегледате и опресните начините, по които вършите работата на дадената планета. Така че ретроградният Марс представлява шанс да проучите как се справяте с гнева и да се справите с основните напрежения по един по-съзнателен начин, отколкото когато агресивната планета действа в пълна сила. Може също така да добиете яснота относно начините, по които сте напрягали енергията си и сте предприели действия. И също така ретрограден Марс може да повлияе на сексуалното желание, като предоставя възможност за подхранване на връзките между вашата духовност, пространство и физическо желание.
И тъй като Марс ще бъде ретрограден в знак Близнаци, то умствената енергия ще е по-активна този път. Може да преразгледате любими интелектуално-стимулиращи дейности, като игри, водене на дневник, работа с ментор или решаване на творчески проект с приятели. И все пак с Марс, който се движи обратно през променливия въздушен знак, известен със своята многозначност, е възможно да използвате отразяващата енергия от следващите няколко месеца, за да се подготвите за подобрена комуникация, връзка и учене – всички теми, управлявани от Близнаци.
Има много начини да накарате ретрограден Марс да работи за вас. Прегледайте например всички публикации в социалните медии, които ви карат да се чувствате така, сякаш трябва да направите най-много преди края 2022г. А що се отнася до астрологията, тазгодишният финал всъщност е по-скоро за засилване на грижата за себе си и ревизия на това как упражнявате енергията си.
Марс приключва своето ретроградно движение на 12 януари 2023г. Тогава спира, преди отново да тръгне бавно напред, в  8° 8' на знак Близнаци. Стационарно-директен Марс на 12 януари 2023г се намира в хармоничен аспект с Венера. Енергията на този аспект ще помогне за изяви в музиката и драматичното изкуство, както и за всеки вид изкуство. За любовта и правенето на пари също.

VictoryAstro





Няма коментари:

Публикуване на коментар