За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 25 януари 2024 г.

Пълнолуние в Лъв

 


  На 25 януари 2024г. в 19:54ч. Луната достига своята максимална пълна фаза. Пълнолунието попада в 05°14' на зодиакален знак Лъв. Управител на знака Лъв е Слънцето, което в настоящия момент се намира в заточение в знак Водолей. И както при всяко едно Пълнолуние, Луната се намира в опозиция на Слънцето. Емоциите достигат своя връх, а при Луна в Лъв това е повече подчертано. Луната в Лъв има нужда от топлота и от признание, горделива е и постоянно иска да е на пиедестал, да блести под светлината на прожекторите. Но в конкретния случай Пълнолунието образува напрегната конфигурация – Тау квадратура с Юпитер.
Юпитер показва духовните, политическите и юридически процеси, и вероятно те ще са активни в този период. Планетата управлява сектора на партньорствата в хороскопа на Пълнолунието, построен с координати на българската столица. Тау квадрат се проявява като избухливост, нестабилност, определен импулс. С тази конфигурация са свързани ситуации, които възникват непредсказуемо, без всякакво предупреждение, възможен е рязък взрив в житейска ситуация, изпитания, пробив и победа. Или резултатът ще бъде разрушителен.
Планетата Юпитер се явява връх на конфигурацията и е разположена в сектора, свързван с чужбина, с юридическите и правни институции, съдебната система, с международни събития. Към тези области насочва Юпитер, като централна планета в конфигурацията, образувана с Пълнолунието.
Пълната Луна попада в самия край на 11-ти дом, а това са колектива, групите, организации, обществото, събития, които се случват с голяма група хора. Луната съвпада с куспидата (началото) на 12-ти дом, а това е домът на тайните, така че Пълнолунието може да осветли, да извади наяве в обществото неща, които са били скрити. Управител на 12-ти дом е Слънцето, а то символизира лидерите в обществото, но най-вече президента, като главна фигура в държавата. Слънцето, както вече споменах, в момента е в заточение по знак и няма да се изявява в пълния си блясък, ще е затруднено от напрегнатия аспект с Юпитер – планетата на закона, съда и правото. Слънцето съвпада със звездата Дабих, която дава тайни знания, разкриване на тайни, успех в науката, таен живот. При съединение със Слънце показва загуби от приятели, отговорност, плахост и подозрение.
Асцендентът (изгряващ знак) на хороскопа се намира в зодиакален знак Дева, с управител Меркурий. Този знак се свързва със здравето, а по планетата Меркурий са младите хора, училищата и учениците. Меркурий е в съединение с Марс, екзалтиран в знака Козирог. По планетата Марс са вирусните инфекции, протичащи с висока температура. Меркурий и Марс са разположени в дома, по който са децата, игрите и развлеченията. Така че в периода на Пълнолунието, освен в планираната междусрочна ваканция, децата може да излязат и в грипна ваканция.
Влиянието на това Пълнолуние е до края на лунния месец или до настъпване на Новолунието на 10 февруари 2024г.
А какво влияние ще окаже на всеки един от нас, зависи от това къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва. 
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар