За любителите на модерната Астрология

неделя, 6 ноември 2022 г.

Пълно Лунно затъмнение в Телец  На 8 ноември 2022г. в 13:02 часа Луната достига своята максимална пълнота на 16º в зодиакален знак Телец. Настоящето Пълнолунието е Пълно Лунно затъмнение. Луната в знак Телец се намира в екзалтация, лунните качества са най-добре изразени в този земен знак. Пълното Лунно затъмнение затваря коридора на затъмненията, който беше отворен с частичното Слънчево затъмнение на 25 октомври, тази година. Лунното затъмнение ще извади от мрака и осветли неща, свързани с темите на знака Телец и дома където попада. В картата на Лунното затъмнение, построена с координати на българската столица, затъмнената пълна Луна попада в дома, по който са общуването и средства за комуникация, документацията, книжнината, пътища и транспортни средства, търговия и договаряне, начално и средно образование. Телец е финансов знак и ще акцентира споменатите теми, ще осветли финансовата, материална и морална стойност на делата в тези сфери.
Пълнолунието в опозиция на Меркурий и на Венера ще извади на показ договори и спогодби, обвързани с Президента, който управлява последните месеци страната чрез служебно правителство. Меркурий (договори) е "изгорян" от Слънцето (Президента). Планетата Сатурн е в неблагоприятен аспект с Пълнолунието, заформя напрегната конфигурация Тау-квадрат, в която участва и планетата Уран, по която са енергийните процеси и електричеството, авиацията и космическите технологии, науката и техниката. Когато Уран аспектира дадена лунация е трудно да се правят категорични прогнози. Планетата на неочакваното действа непредсказуемо, независимо дали е в хармоничен или деструктивен аспект. Луната в съединение с Уран поражда емоционална нестабилност, силна нужда от независимост, желание за радикални промени. Хората повече от друг път ще действат импулсивно и ще са непокорни. Уран е планета на революциите, а Луната символизира народа. Пълнолунието в опозиция с Меркурий поражда неразбирателство, спорове и трябва да се внимава при преговори, да се избягват критични решения и чувствителни теми за дискусия. Този аспект също така ще затруднява осмислянето на ежедневните проблеми, ще поражда объркани мисли и затруднява намирането на баланс. Меркурий е планетата, която управлява мисловния процес и ежедневието, като естествен управител на знаците Близнаци и Дева, съответно 3-ти и 6-ти дом. Меркурий управлява търговията и валутите, а Венера финансите, като и двете планети са противопоставени на Пълнолунието и Уран. Това показва нестабилност на финансовите пазари, провалени сделки, ненадеждни бизнес партньорства. Квадратът им със Сатурн показва ограничения в търговията и финансите, ще прави хората несигурни в бъдещето, ще поражда страхове и негативни мисли, които може да прераснат в депресия.
Сатурн е планетата, свързана със структурата, градежа и стабилността, със закона и държавността, с правила, забрани и ограничения. Попада на върха на напрегнатата конфигурация, в която участват и лунните възли, тъй като Пълнолунието е затъмнение. Във всяка конфигурация от аспекти лунните възли правят съдбата по-фатална, а да се променят последствията е почти невъзможно. С конфигурация Тау-квадрат са свързани ситуации, които възникват непредсказуемо, без всякакво предупреждение.Това е импулс с голяма продължителност. В такъв случай е възможен рязък взрив в житейската ситуация, изпитания, пробив и победа. Или резултатът ще бъде разрушителен. Сатурн, наред с Уран, е господар на хороскопа, построен за това затъмнение, с координатите на българската столица. Освен изгряващия знак, тъй наречения Асцендент, управлява сектора, по който са тайните, тайните врагове. Разположен е в 1-вия дом на хороскопа, което показва влияние на държавното управление, наложено отвън, задкулисно управление на държавата. А напрегнатия аспект с другия управител на хороскопа Уран, показва продължаващата борба между стария модел на управление и иновативните, интелигентни хора, които искат бързи и революционни промени. Такива реално няма как да се случат, иска се време за стабилни промени, от каквито има нужда. Затъмнението ще осветли като мълния сред мрака пътя, по който да се продължи напред. Ще е ярката светлина в края на тунела, която може да заслепи и предизвика катастрофа след престоя в тъмното. Лунното затъмнение е всъщност Пълнолуние, а начина на действие най-добре описва представата за стая, в която е загасена внезапно лампата, а като се пусне отново предметите изглеждат по-ярки и уголемени. Но след кратък период, като привикнат очите със светлината, всичко си идва на мястото. Същото е и след затъмнение, нещата ще се прояснят, затова не бива да се отклоняваме от начертания път. Пълнолунието показва развитието на започнатото по време на Новолуние, понякога представлява кулминация на развитието. Може да се нанасят корекции, но не и да се променят радикално започнати отдавна неща. Най-вече в областта на финансите и всичко свързано с тях, като предстоящото преминаване към евровалута.
Продължителността на пълното Лунното затъмнение е 85 минути, което е доста над средното. Това е най-дългото пълно Лунно затъмнение до юни 2029г. Съответно и влиянието му ще е по-продължително. А какво влияние ще окаже на всеки един, зависи къде попада в индивидуалния хороскоп и какви аспекти сключва.
На 8 ноември е Архангел Михаил – господар на безплътните небесните сили, пазителят на Небесното царство и главен страж на Божия закон, борец против духовете на тъмнината. На Архангеловден, в почит към Михаил и всички ангелски сили, се меси и благославя обреден хляб, чрез който се проси благоволението на безплътния свят. Хлябът се раздава. В деня на Михаил се правят курбани, различни служби за семейството и рода, събори и общоселски празници. 
 
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro.Конфиденциалността е гарантирана!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар