За любителите на модерната Астрология

петък, 6 януари 2023 г.

Пълнолуние в Рак – Вълча Луна

 Здравейте, уважаеми читатели на страницата!
На 7 януари 2023г. в 01:08ч. българско време, Луната достига своята максимална пълна фаза в 16°22' на зодиакален знак Рак.Това е първото за тази година Пълнолуние, наричано "вълче" от индианците в Северна Америка. Сред индианците вълкът се смята за тотемно животно, свързано с другия свят. По принцип дейността на вълците се засилва по време на Пълнолуние, а в студените януарски нощи стават агресивни и опасни. Затова първото Пълнолуние за годината се нарича Вълче или Луната на вълка.

При всяко едно Пълнолуние емоциите и интуицията достигат своя връх, а сега това е двойно подчертано заради знака, където попада Луната. Зодиакален знак Рак се управлява от Луната и затова през следващите две седмици домът, семейството, интимните взаимоотношения ще са на фокус. В хороскопа, построен за точната фаза на Пълнолуние, с координати на българската столица, Луната управлява най-висока му част, тъй като МС (Медиум цели) попада в зодиакален Рак. МС бележи началото на 10-ти дом в хороскопа, а по този дом е управлението на държавата и държавната власт. Пълнолунието попада в края на 9-ти дом, свързван с чужбина, с юридическите институции и банките. Пълната Луна е в опозиция на ретрограден Меркурий, който управлява 9-ти и 12-ти дом. Настоящите властимащи ще действат открито и ще се противопоставят на влияние отвън в опитите им да създадат редовно действащо правителство. Ще се противопоставят и на върховния глава, в случая Президента (Слънцето). Опозицията между Меркурий и Луната показва, че емоциите ще пречат на обективно мисленене и изказване, критиката ще се приема твърде лично, аспектът поражда  емоционална превъзбуда.
Пълнолунието е в хармоничен аспект с Уран, разположен в дома на партньорствата. Този аспект помага за освобождаване от миналото, да се реагира бързо и устанявят емоционални контакти. Инстинктивно се усещат нови възможности за осъществяване на житейските планове, реагира се по оригинален начин, внася динамика в ежедневието. Сврзването с жена може да даде изключителен шанс да се продължи напред.
Плутон е в съвпад с най-ниската част на хороскопа IC (Имум цели). По тази планета са полезните изкопаеми, природните богатства, сред които нефт и газ, уранова руда. Аспектът и разположението на планетата в дома, свързван с територията на страната, показва активност в тази насока, ще е актуална тема за посочения период. Аспектът показва необходимост от обновяване, а как – показват домовете под знак Скорпион, Овен и Лъв, а това са финансовия дом, този на партньорствата и договарянето, на обединения и организации.
Условията на последните години от живота ще покажат дали енергията на Плутон е използвана правилно или за финансиране на сенчест бизнес и определени кръгове – планетата се свързва с подземния свят или ъндърграунда.
Венера се явява господар на хороскопа, тъй като е планета управител на знака Везни, където се намира асцендента. Венера е в хармоничен аспект с Марс – планетата, която управлява дома на партньорствата и с Юпитер – планетата, която е управител на 3-ти дом в хороскопа – комуникация, документация, общуване, договаряне. Споменатите хармонични аспекти благоприятстват отношенията както на лично ниво, така и обществените връзки, и навсякъде където е нужно спазване на добрия тон, сътрудничество и дипломация, взаимно разбиране. Венера отскоро е в интелигентния знак Водолей, във взаимна рецепция по управление е с Уран – планетата, която ще оказва основно влияние на това Пълнолуние. Уран е планета на изненадите и разположена в дома на партньорствата, дано ни донесе приятни изненади. Да се раберат по интелигентен начин народните ни избраници, и да задействат държавната машина в прогресивна насока.  
Пълнолунието в Рак ще осветли, ще покаже развитието на неща, започнати непосредствено след Новолунието в Козирог на 23 декември 2022г. Пълнолунието  представлява кулминация, връхна точка на това развитие, а енергията му ще оказва влияние до настъпване на следващото Новолуние на 21 януари 2023г. , което ще бъде в началните градуси на знака Водолей. Следващите две седмици са подходящ период за довършване и за приключване, а новите начинания е добре да бъдат планирани за след 22 януари 2023г.
На всеки един какво влияние ще окаже настоящето Пълнолуние, зависи от това къде попада в индивидуалния хороскоп и какви аспекти сключва.
За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro, конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар