За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 15 юни 2023 г.

Новолуние в Близнаци

 

 На 18 юни 2023г. в 07:36ч., българско време, започва новият лунен месец. Новолунието попада в 26°43' на зодиакален знак Близнаци. Астрологично, всяко едно Новолуние представлява съединение на Луната и Слънцето по градус и знак. Тази конюнкция на светилата бележи края на един и началото на нов 28 дневен цикъл. Новолунието е времето за поставяне, за планиране на нови начала. Но за тяхното стартиране трябва да се изчака сърпчето на Луната да изгрее в небето, а това се случва след 3-ти лунен ден.

Настоящето Новолуние в Близнаци е в напрегнат аспект с планетата на илюзиите Нептун, което може да породи объркване и несигурност, измами и разочарования, спад на ентусиазма и мотивацията.
В хороскопа, построен с координати на българската столица, Новолунието попада в 12-ти дом, естествения дом на Нептун. Този дом управлява местата за лишаване от свобода и болниците. Това е домът на скритото, тъй че може да се очаква нещо ново в този сектор. Но може също така отново да има покриване, замитане на следите за нещо нередно по отношение държавната власт и финансите. Луната е господар на хороскопа, който е с изгряващ знак – Асцендент в Рак, а Нептун управлява най-високата точка в хороскопа Медиум цели в знак Риби. Слънцето владее финансовия сектор – втори дом. Както винаги, в основата на всяко деяние са парите. Напрегнатият аспект от страна на Нептун показва измама, умишлена или от разсеяност. Все пак да не бъдем черногледи, по 12-ти дом са също благотворителността и милосърдието, и може Новолунието да постави началото на благотворителна кампания. Да се задействат теми, свързани с морето, санаториуми и балнеолечение, морските населени места.
Новолунието в Близнаци съвпада със звездата Саиф, която според Птоломей съчетава природата на Юпитер и Сатурн. Саиф означава доблест и храброст, които трябва да служат на благородни цели, на висши ценности, а не на егоистични стремежи. Двете планети – Юпитер и Сатурн, са в хармоничен аспект помежду си в хороскопа на Новолунието. Хармоничното съчетание между енергиите на двете планети поставя добър фон за Новолунието. Друг хармоничен показател е това, че Новолунието се случва в 30-ти лунен ден, който обикновено е кратък, но часовете му внасят равновесие между доброто и злото. В този кратък лунен ден е добре да се прости, да се прояви милосърдие, и ако е останало нещо незавършено да се доведе до край. 30-ти лунен ден е период за наслаждаване на резултатите от положения труд – спомнете си всичко хубаво, което ви се е случило през изминалия лунен месец, не мислете за лошото. Огледайте се наоколо – намерете си повод за радост и се наслаждавайте на всеки миг от живота!
Влиянието на настоящето Новолуние е до следващото на 17 юли, като кулминация, видими резултати може да се очакват в периода на Пълнолунието на 3 юли 2023г. А какво влияние ще окаже Новолунието на всеки един от нас, зависи къде попада в индивидуалния хороскоп и какви аспекти сключва с личните планети. 
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар