За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 5 август 2021 г.

Новолуние в Лъв

 

Нa 8 август 2021 г. в 16:50ч настъпва Новолуние, което попада в 16°14′ на зодиакален знак Лъв.
Знакът Лъв е огнен, свързва се с проявата на творчески възможности и успешното изпълнение на проекти, свързани с деца, с романтика и забавления.
Всяко едно Новолуние е време на обновяване и прераждане. Но при настоящето трябва да се отчете факта, че е в негативен аспект с планетата Уран, която може неочаквано и рязко да промени и най-добрите планове и да предизвика хаос.  Накратко, Новолунието може да предизвика драстични промени, но е нужно да се действа според ситуацията и се прояви гъвкавост. Успех може да се постигне, ако се предвидят всички възможни външни влияния, но както споменах, налице е неблагоприятен аспект с Уран, който е непредвидим. "Очаквай неочакваното" е валидно при всяка лунация с участие на Уран, независимо от аспекта, дали е хармоничен или предизвикателен, като в случая.
Новолунието в Лъв ще засили желанието за свободно изразяване на личността, без задръжки, както и на гордостта.
Но своеволието и арогантността лесно могат да доведат до конфликти, особено с началниците.
Уран на Новолуние носи внезапна и неочаквана промяна, нестабилност, хаос и революция. Тревожното чувство за предстояща промяна може да накара хората да се чувстват неспокойни и нервни. Това от своя страна може да доведе до импулсивност, бунтарство, непредсказуемо поведение, бързи промени на посоката и дори инциденти.
Това не е подходящ момент за импулсивни промени, но може да се наложи да реагирате на промяната. И най -добрият начин да направите това е като проявите гъвкавост, креативност и изобретателност. Избягвайте упорито да се придържате към рутината, ако вселената изпраща съобщения за нужни промени. Отвореността и по-високото самосъзнание могат да доведат до смел нов път с вълнуващи възможности и възможности.
Новолуние на 8 август е близо до постоянната звезда Дубхе (Dubhe), в превод от арабски е "мечка". Според Птоломей тази звезда има свойства и действа като планетата Марс. Ебертин и Хофман считат това въздействие за разрушително, като отбелязват, че то се проявява в по-голяма степен при мунданните карти. В теорията на системната интерпретация на звездите на Д. Куталев свързва звездата с огъня. Според него Dubhe на ниско ниво означава повишен конфликт, агресивност, рязка промяна в професиите и зависимости, склонност към необмислени действия. Следователно са възможни най-тежките конфликти, колапс в бизнеса, психични заболявания. Проучването се състои в разбиране на необходимостта да се избягва агресивността и конфликтите с външния свят, да се избяга от ежедневните проблеми и да се отдаде напълно на служене на висши сили. На всяко ниво Dubhe дава голяма енергия, идеализъм, способността лесно да се вдъхновява от нови проекти.
В мунданната астрология Съзвездието Лъв се свързва с кралски събития, особено възкачването или смъртта на крале и кралици, избора или смъртта на държавни глави, въстания и убийства, валутата, фондовата борса, Ватикана и Европейския съюз.
Съзвездието Голяма мечка дава тиха, благоразумна, но подозрителна, недоверчива природа, също неспокоен дух и голям гняв, отмъщение когато се събуди. Според Птолемей: Насилствена смърт, окончателна разруха от глупост или гордост.
Новолунието се случва на фона на предизвикателен аспект между планетите Венера и Нептун. Емоциите се контролират от подсъзнателни сили, а те вредят по отношение на пари, брак, социален живот и творчество. Подсъзнателните инстинкти създават илюзии, като изкривяват реалността. Мързелът и жаждата за удоволствие водят до търсене на спасение в алкохол и наркотици. Тайните любовни връзки водят до скандали. Нептун проявява склонност към тайни в лични въпроси, докато всичко не бъде разкрито.
В астрологичната карта, построена с координати на българската столица, Новолунието попада в сектора, свързван с финансовите дела, осигуровки, данъци, кредити и дългове. Този сектор, който принадлежи на скорпиона, се свързва също с живота и смъртта, с прераждането и метаморфозите. Когато Новолуние попада в там смъртността нараства, особено в управляващите среди. Трудности от финансов характер. В мунданния хороскоп за 18 юли 1936 г. тази позиция отбеляза избухването на войната в Испания и предизвика, като последици, материални щети и жертви.
Но нека не се настройваме предварително за лоши събития, а се постараем да извлечем ползи от положителната енергия на знака Лъв. Все пак, заредени с ентусиазъм, сила и кураж, нека действаме разумно, и ако ще летим в облаците да е насън.
Влиянието на Новолунието продължава четири седмици до Новолунието на 7 септември. Най -доброто време за извършване на нови промени е по време на фазата на нарастване на Луната, от 8 до Пълнолунието на 22 август.

Няма коментари:

Публикуване на коментар