За любителите на модерната Астрология

вторник, 22 ноември 2022 г.

Новолуние в Стрелец

 Уважаеми приятели, последователи и читатели на моята страница – настъпи време нощното светило Луната да приключи месечния цикъл и да започне новия лунен месец. Точната фаза Новолуние е в 00:57ч. на 24 ноември 2022г. и попада в 01° 37' на зодиакален знак Стрелец. Луната в този знак зарежда с оптимизъм, дава способност да се гледа напред с надежда, въпреки всички трудности. Поражда се нужда от някаква по-висша цел, от намирането на мисия, на философия, които осмислят съществуването.

Невидимата Луна, навлизайки във фаза на обновяване, носи напълно нова енергия на човечеството. Именно в такива периоди всякакви промени са благоприятни, най-важното е те да са от чисто сърце и с добри намерения. Един активен и енергичен знак Стрелец определено ще ви помогне да успеете и да осъществите дори най-смелите идеи. Разбира се към нови начинания може да пристъпите едва към трети лунен ден, когато сърпчето на Луната изгрее в небето, а докато е все още невидима може само да чертаете планове и замисляте нови идеи, които да осъществите през месеца.
Планетата, която се води управител на знак Стрелец е Юпитер и в този момент е в стационарна фаза на движение – предстои да тръгне отново напред, с което приключва своята ретроградна фаза на движение за тази година. Юпитер е спрял в знака Риби, където се намира в свои води и е в хармоничен аспект с Новолунието. Този аспект показва растеж, просперитет, късмет и успех. Прави хората щастливи, оптимистични, ентусиазирани и щедри. Повишената добронамереност, вяра и толерантност правят повечето взаимоотношения по-хармонични. По-уверената и приключенска перспектива прави това Новолуние благоприятно за започване на нови проекти, връзки, пътувания на дълги разстояния или обучение, за инвестиции, бизнес сделки или самостоятелна заетост. Личното израстване може да дойде и чрез религия, духовност и групови дейности. Участието в политика, философия, социално подпомагане и морални, правни или етични въпроси може да разшири съзнанието ви и да ви донесе удовлетворение. Но да спрем с надуването на розовия балон, защото Юпитер съвпада с фиксираната звезда Шеат, която има природата на Марс и Меркурий. Дава слаба воля, крайно нещастие, опасност от смърт в резултат на катастрофи - например по време на наводнения, корабокрушение, самолетна катастрофа, инцидент в планината или в резултат на самоубийство. В същото време планетата на действието Марс е ретроградна и върху звездата Белатрикс, с природата на Меркурий и Марс. Звездата се свързва с дяволско съблазняване, с хитрост. Често дава загуба на състояние и постоянна подлост наоколо. Измама и тайна магическа власт над хора, превърнати в роби. Склонност към тайни общества, объркване на понятията добро и зло. Марс в хороскопа на Новолунието попада в най-високата му част, по която са държавната власт и управление. А самото Новолуние е разположено в дом трети, отговорен за комуникация, документация, административна дейност, търговия и оформяне на договори, на правни документи. Пътищата и средствата за транспорт и комуникация са също по този дом и може да се очаква нещо ново в изброените области.
Енергията на Новолунието ще бъде повлияна от съединението на планетите Меркурий и Венера, също в знак Стрелец и също в трети дом. Меркурий в съвпад с Венера има положително влияние и прави комуникацията по-хармонична и приятна, обединява хората и насърчава сътрудничеството. Дава умения за водене на преговори и разрешаване на конфликти, намиране на мирни решения на спорове и премахване на бариерите пред напредъка. Подпомага способността да намирате печеливши ситуации, което е в полза на бизнеса.
Но двете планети съвпадат със зловредната звезда Антарес, която причинява злонамереност, разрушения и насилие, прави хората войнствени и агресивни. Антарес конкретно с тези две планети носи подозрение, неправомерни обвинения, неискреност, нечестност и егоизъм.
Новолунието на 24 ноември 2022г. попада върху звездата Джет Приор, която се свързва с безнравственост и безсрамие, с революция. В добавка звездата Антарес попада в най-ниската част на хороскопа, по която са територията и жителите на страната, а както писах тази звезда има войнстващ и разрушителен характер, носи насилСтвена смърт и катастрофи. Бъдете внимателни и се старайте да се възползвате от положителните аспекти на Новолунието – този с планетата на изобилието Юпитер и с планетата на любовта Венера. Добрата воля, създадена от Юпитер и приятелството на Меркурий с Венера ще насърчи хората да се обединят, за да разрешат проблемите и да направят света по-добро място за живеене.
В периода, непосредствено около Новолуние, е по-добре да не се пренапрягате с физическата активност, да изключите интензивния спорт. Подходяща е медитацията и спазване на по-лек режим за храна и физическа активност. Органи, които са под влиянието на знака Стрелец са черен дроб и бедра. Тези части са по-чувствителни в дните когато Луната е в този знак и се нуждаят от внимание. Луната ще пребивава в знак Стрелец в дните 24-ти и 25-ти ноември, а влиянието на Новолунието продължава до следващото на 23 декември 2022г. Подходящ за нови начинания е периодът на нарастваща Луна до Пълнолунието на 8 декември 2022г.
На 24 ноември се почита Света Екатерина, която покровителства майчинството, плодовитостта, децата и здравето в семейството. По стар български обичай жените замесват питка, която се намазва с мед и се раздава за здраве на децата, за да не влиза вкъщи Баба Шарка. Бъдете здрави!

За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!



Няма коментари:

Публикуване на коментар