За любителите на модерната Астрология

сряда, 7 декември 2022 г.

Пълнолуние в Близнаци

 

 
  На 8 декември 2022г. Луната достига своята максимална пълнота в 06:09 часа. Пълнолунието се случва в 16°02′ на зодиакален знак Близнаци. През декември настъпва зимата в Северното полукълбо и Пълнолунието през този месец индианците от Северна Америка са нарекли Студена Луна.
Десет минути преди настъпване на пълната лунна фаза, в небето се случва друго явление – червената планета Марс е в окултация на Луната. Окултация от латински означава "скрит", едно небесно тяло минава зад друго и изчезва от погледа на наблюдателите от Земята. Марс ще остане скрит от земния спътник Луната в продължение на час и това явление може да се наблюдава с просто око от жителите на Северна Америка, в някои северни части на Африка и в цяла Западна Европа. Марс ще изчезне в 04:58 GMT и ще се появи отново в 05:59 GMT. Ако не можете да излезете навън през това време или ако небето във вашия район е облачно, може да гледате лунното окултиране на Марс онлайн, благодарение на няколко обсерватории по целия свят.
Пълнолунието в Близнаци на 8 декември 2022г. съвпада с лунната окултация на Марс, който е в ретроградна фаза на движение. Това ще помогне да се разбере и осъзнае по-добре влиянието на първичната, войнствена енергия на Марс върху хората и дава възможност да коригират поведението си.
Всяко едно Пълнолуние се характеризира с повишена емоционалност, а сега в съвпад с Марс може да породи силни емоции, които да предизвикат изблици на гняв. Импулсивността и нетърпението могат да направят силните емоции и подсъзнателни реакции трудни за контролиране. Бързите рефлекси, съчетани с агресивни инстинкти, носят опасност от инциденти, като порязвания, охлузвания и изгаряния, ако действате прибързано.Усилената физическа активност, като спортни занимания, са здравословни начини за използване на тази гореща, състезателна енергия. Сатурн е в хармоничен аспект с Луната и Марс, което позволява енергията на Пълнолунието да се употреби градивно.
 В хороскопа, построен за този момент с координати на българската столица, пълната Луна и Марс попадат в сектора, по който са партньорствата, но също откритите врагове. Това ще активира както създадени вече партньорства, така и явните им врагове, действията им ще бъдат осветлени от пълната Луна. Ретрограден Марс дава време за мислене, преди да се действа. Повтарящи се теми и съдбовни събития ще подчертаят кои желания се нуждаят от повече работа, преди да бъдат изпълнени.Слънцето в куинконс с Уран може да направи хората нервни, напрегнати и тревожни. Натрупването на нестабилна електрическа енергия може да се почувства вълнуващо, но и плашещо. Слънцето в опозиция на Луна и Марс, и в куинконкс с Уран образуват конфигурация, която тайно внася хармония в партньорствата. Участието на Слънцето в тази небесна конфигурация означава, че космичните процеси насочват енергията към лидерите в обществото и политическите водачи, а участието на Луната насочва енергията към широките народни маси. Намесата на Уран внася винаги елемент на изненада, както и голяма динамика в процесите, които имат общо с авиация, електроника и електричество, с космически технологии. Участието на лунните възли в конфигурацията показва съдбовност и действия, свързани както с миналото, така и с бъдещето, които изискват еволюция и развитие.
Пълнолунието съвпада с постоянната звезда Ригел, която съчетава природата на Юпитер и Марс. Звездата носи успех и постигане на целите, а свързана с Луната дава покровителство от предците.
Влиянието на Пълнолунието продължава две седмици, до настъпването на Новолунието на 23 декември 2022г. Какво влияние ще окаже персонално на всеки един от нас, зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва с личните планети, светила и други важни точки в него. Като цяло, фазата на намаляваща Луна е добра за довършване на започнати неща в края на ноември, за прибиране на реколтата, образно казано; подходящо време е за почивка и регенериране, за коригиране и отстраняване на безпорядъка. 
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар