За любителите на модерната Астрология

събота, 21 януари 2023 г.

Новолуние във Водолей

 

 Днес – 21 януари 2023г. в 22:53ч. се случва първото за тази година Новолуние. Новата Луна се намира в 01°32′ на зодиакален знак Водолей. По китайския календар започва новата година на заека, който търси хармония и семеен уют. И дано тази година донесе мир на местата, където има конфликти, дано!
В астрологичната карта, построена за времето когато започва новият лунен месец, с координати българската столица, Новолунието попада в най-ниската част, по която са народа, територията на страната, род и семейство. Всяко едно Новолуние представлява възможност за поставяне на ново начало, за стартиране на проекти, изготвяне на планове за месеца. В този случай новото може да се очаква в споменатите сфери на дейност. Водолей е прогресивен знак, тъй че може да се "родят" гениални идеи, а като добавим хармоничния аспект с планетата на разширението Юпитер, то някои идеи може да се окажат грандомански.
Управител на знак Водолей е планетата Уран, все още в ретроградна фаза на движение. Уран попада в дома на чуждите пари, дългове и кредити, в хороскопа на Новолунието. Планетата се свързва с резките промени и неочаквани обрати, действа ударно, като гръм от ясно небе. И вероятно ще се бърза, за да се усвоят средства отвън, с мотива за благото на народа. Сатурн е другият (старият) управител на знак Водолей и е в съединение с управителят на хороскопа Венера (асцендентът е в знака Везни) в дома, по който са децата, забавленията, спорта и изкуствата.
Новолунието съвпада с фиксираната звезда Албирео, която е с природа на Меркурий и Венера. Звездата в съединение със Слънцето дава напредък в спорта, в правото, в необичайни дисциплини. Също така показва, че може да се стигне до крайности в свободомислието, възможна е склонност към екстремизъм. Водолеят е бунтар и революционер, освен новатор. А тук Меркурий е в най-ниската част на картата IC и в напрегнат аспект с Марс. Възможно е да има протести от страна на млади и образовани хора и пререкания със силите на реда. И с пълно право младите интелигенти трябва да се борят за територията и Родината, след като имат капацитет да я променят и превърнат в по-добро място за живеене, подобаващо на европейска страна. Бъдете здрави!

Няма коментари:

Публикуване на коментар