За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 14 септември 2023 г.

Новолуние в Дева

  В ранните часове на 15 септември 2023г., в 04:39ч. настъпва Новолуние в 21°59‘ на зодиакален знак Дева. Управител на този знак е планетата Меркурий, а в този момент се намира в същия знак, застинала в стационарна фаза, готова да тръгне напред след своето ретроградно движение през отминалите три седмици. Новолунието съвпада с предишната стационарна фаза на Меркурий, преди да стане ретрограден на 23 август беше спрял в а 21°51′ на знак Дева. Това предполага забавяне на начинанията, свързани с договори, имащи отношение с парични средства и материални придобивки – Новолунието попада във финансовия дом на хороскопа, построен с координати на българската столица.

Новата Луна сключва хармоничен аспект с Уран, но самата енергия на тази планета е непредсказуема, дори при хармонични връзки са възможни изненади и неочаквани обрати. Но каквото и неочаквано да поднесе Уран, няма да действа мълниеносно, както е присъщо за тази планета, а със закъснение, понеже е ретроградна в настоящия момент. Уран управлява дома на партньорствата в хороскопа на Новолунието с Асцендент в Лъв. Луната управлява дома, по който са скритите неща, миналото, и е лесно да се предположи, че съвсем неочаквано някоя тайна може да бъде разкрита. Във времена на техническата революция, не е е трудно на планетата Уран, по която са новите технологии, авиация, космонавтика, компютри, интернет, както да изобрети, така и като хакер да достигне до информация за нововъведения, да разруши партньорства и приятелства.
Друг вариант на тълкуване е, например, Уран в най-високата част на хороскопа, по която са властта и държавата, да има тайна подкрепа от страна на народа (Луната), по-конкретно от страна на жени, които действат разумно и прагматично (Луна в Дева).
С малко по-голям орбис, но все пак действащ аспект е опозицията с планетата Нептун, която управлява дома на чуждите пари и е позиционирана в същия дом. Този аспект и разположение малко или много предполага объркване, измами – неволни или умишлени, свързани с парите на партньора, с дългове и кредити, с наследства. При Новолуние във финансовия втори дом, може да се очакват нови постъпления, но е твърде възможно очакванията да не бъдат оправдани впоследствие, поради опозицията с планетата на илюзията и измамите Нептун, която също е ретроградна, т.е. на по-късен етап може да има разочарование и сълзи поради заблуди.
Новолунието съвпада с постоянната звезда Денебола, която съчетава природата на Сатурн и Венера. Денебола дава добри начинания, които завършват с позор и безчестие. Звездата има свойствата на Уран и се предполага, че в мунданните хороскопи големите катастрофи са предизвикани от нея, и че носи нещастие от стихиите на природата. Но положителното влияние на Новолунието, с планетата на щастието и късмета Юпитер в най-високата точка МС на хороскопа, намалява отрицателното въздействие, което би оказала звездата. Новолуние е положителна лунна фаза, а положителният аспект с Уран носи прогресивна промяна, идеален е за извършване на положителни промени в живота и прокарване на нови идеи.
Влиянието на Новолунието от 15 септември продължава до следващото Новолуние на 14 октомври, което ще е частично слънчево затъмнение. За нови начинания е подходящ периодът на нарастваща Луна, до Пълнолунието в Овен на 29 септември 2023г. А какво влияние ще окаже персонално на всеки един от нас, зависи в кой сектор на рождения хороскоп попада и какви аспекти сключва с личните планети и светила.
Новолунието съвпада с началото на учебната година – нека бъде успешна за всички учащи и работещи в сферата на образованието! 
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар