За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 28 септември 2023 г.

Пълнолуние в Овен

 

  На 29 септември в 12:57ч. Луната достига своята максимална пълнота на 6° в зодиакален знак Овен. Пълнолунието през септември месец, което се случва около Есенно равноденствие, е наричано още "Луна на реколтата" или "Царевична Луна". Характерно за Пълнолуние в периода на равноденствие е, че Луната има няколко поредни изгрева почти по едно и също време, затова може да изглежда, че има няколко пълни Луни поред. Допълнителната светлина означава, че фермерите могат да работят и прибират реколтата си по-дълго време вечер, затова се нарича "Луна на реколтата".
Основното планетарно влияние на настоящето Пълнолуние е Марс, като управител на знак Овен, свързван с индивидуалността, самоувереността, с инициативите и стремежа за лидерство. Всичко започва с Овен, първият знак в зодиака, и достига своята кулминация във Везни. На това Пълнолуние може да се види ясно каква е била символичната основа на 2023 година, каква основна идея е вложена, понеже астрологично годината започва с Новолунието в Овен, което тази година съвпадна с Пролетното равноденствие.
Луната в Овен е разположена в най-ниската част на хороскопа, построен с координати българската столица. Съвпад на Луната с IC (Имум цели) поставя акцент на темите по 4 дом, а те са родното място, родословие, традиции, дом и семейство. Транзитите и аспектите, включващи 4-ти дом, са склонни да въздействат върху сърцевината на страната/града/основата, като я разклащат или подобряват. Пълнолунието няма аспект, обаче неговият диспозитор Марс е във Везни и в хармоничен аспект с Венера в Лъв, която е във взаимна рецепция по управление със Слънцето във Везни. Затова не се очакват особени сътресения в страната и във властта, която в хороскопа е показана от най-високата му точка МС (Медиум цели) във Везни. Все пак не бива да се пренебрегва напрегнатия аспект между Венера и Уран, както и съвпада на Марс с Южен лунен възел. Възможен е неочакван обрат по отношение на ежедневие и здравеопазване, както и по отношение на очаквани финансови постъпления, идващи от данъци и дългове. Марс е планета, по която са оръжията, а с Южен възел в 10 дом вероятно ще има отклонение от взетия курс в парламента по въпроси, свързани с въоръжаване и армия. А с квадрат между Венера и Уран трябва да се внимава при пазаруване, тъй като е по-вероятно да се купува импулсивно и да се харчат твърде много пари за ненужни артикули.
Влиянието на Пълнолунието от 29 септември продължава две седмици до Новолунието на 14 октомври, което е пръстеновидно слънчево затъмнение. Настоящето Пълнолуние в Овен представлява кулминацията на събития или проблеми, развиващи се през последните шест месеца.Това е последната фаза на Луната от текущата фаза на затъмненията, която започна със Слънчевото затъмнение на 20 април и Лунното затъмнение на 5 май, тази година. Подчертава дългосрочен проблем, свързан с Венера, който трябва да бъде разрешен през следващите две седмици. А темите на Венера са финанси, дипломация и партньорства.
Но какво влияние ще окаже настоящето Пълнолуние в Овен на всеки един от нас, зависи в кой сектор на рождения хороскоп попада и какви аспекти сключва с личните планети и светила. Бъдете здрави и търпеливи, избягвайте импулсивните решения, придържайте се към поговорката "Сто пъти мери, един път режи." 
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro . Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар