За любителите на модерната Астрология

неделя, 12 ноември 2023 г.

Новолуние в Скорпион 2023г.

 
 На 13 ноември 2023г. в 11:27ч. настъпва Новолуние, което попада в 20°43′ на зодиакален знак Скорпион.

Луната в този знак се намира в падение, но това не пречи да се нарече предизвикателно настоящето Новолуние, тъй като се случва на фона на предизвикателни аспекти. На първо място е опозицията на Марс с Уран – планетата на неочакваните обрати, на революционните промени срещу планетата-воин Марс.
Новолунието срещу Уран може да отключи борба за независимост, за разчупване на статуквото, а този бунт ще се подклажда от съвпада на Слънцето и Марс. Точното им съединение ще е на 18 ноември, с което започва новият им цикъл. Марс и Слънце заедно представляват мощна енергия, а опозицията им с Уран може да предизвика изблици на гняв, да увеличи риска от конфликти и насилие. Една радикална промяна би предизвикала хаос и ще е трудна за отмяна, затова са нужни гъвкавост и търпение.
Новолунието попада в близост до Унукалхай – неподвижна звезда от 2-ра величина, която съчетава природата на Марс и Сатурн, според Птоломей. Пак според същия автор, влиянието на звездата може да е опасно и разрушително. В съединение с Марс, както е в случая, са възможни бунтове. Насилие, кавги, измама, жестокости, насилствена смърт - вероятно чрез отравяне. Това е една от най-ужасните магически звезди, която може напълно да наруши всички ритми, да породи зависимост, подчинение на съдбата, фатализъм.
Но да погледнем какво се случва в хороскопа, построен с координати на българската столица: Новолунието попада в най-високата му част – в 10 дом, по който са властта и устройството на държавата, правителството;
в съединение с Марс, който владее 10 дом, както и 3-ти; опозиция на Уран в 4 дом – всичко това създава нестабилна обстановка, опасност от инциденти с оръжие, с инструменти, самолети и автомобили. Но, както винаги, има и положителни аспекти, които тушират влиянието на напрегнатите. Новолунието и Марс са в хармонични аспекти с Плутон и Нептун, които с Уран образуват конфигурацията Бисекстил (двоен секстил).
Бисекстил се проявява дискретно, но се възприема по-силно, служи като амортизатор на житейските затруднения. Тази конфигурация е носител на лекота, радост, оптимизация на житейските процеси. Неговата проява е свързана с успеха, със стабилизацията на кризисните ситуации. Другото хубаво нещо е, че Новолунието настъпва при 30 лунен ден, какъвто не всеки лунен месец има, за съжаление. Тридесети лунен ден е с чиста и хармонична енергия, изпълнен с красота и светлина. Ключовите думи на този ден са завършване, почивка, възстановяване на силите, алтруизъм, любов и хармония.
Енергията, която поражда съединението на Марс с Новолунието, успешно може да се използва в бизнеса и спорта. Дава мотивация и инициатива да се работи усилено за постигане на професионалните цели. Дава смелост, увереност и страст за силна игра и изпълняване на личните желания. И тук търпението е от съществено значение, нужно за канализиране в правилна насока и конструктивно изразходване на мощната, импулсивна енергия. В помощ е хармоничният аспект между Меркурий и Венера, който балансира и озаптява острия език и прогонва лошите мисли. Меркурий в секстил с Венера е красота, грация, изящество. Аспектът подкрепя търговска дейност, особено в областта на изкуствата. Добър аспект за дипломация, за спокоен и уравновесен обмен на мисли.
Влиянието на Новолунието в Скорпион е до следващото Новолуние на 12 декември, като кулминацията ще е в края на този месец. Затова всички начинания се препоръчва да се планират за периода на нарастваща Луна – до Пълнолунието на 27 ноември 2023г. А какво влияние ще окаже на всеки един от нас, зависи в кой сектор на рождения хороскоп попада и какви аспекти сключва с личните планети и светила.
За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro или на посочения имейл.
Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар