За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 22 февруари 2024 г.

Цикъл Венера – Марс в знак Водолей

 

 

      Венера и Марс ще се изравнят в небето на 22 февруари 2024 г. в 06°57' на знак Водолей. Новият им цикъл започва в 9ч. българско време, като съединението на двете планети попада в 11-ти дом на хороскопа, построен с координати на българската столица. Това е естественият дом на знак Водолей, по който са групите, груповата дейност, колективите, съюзите. Планетата на любовта Венера в построения хороскоп управлява дом 7 на партньорствата и дом 2 на парите и материалните притежания. Марс от своя страна управлява Асцендента на хороскопа и дом 8, по който са чуждите пари, дългове, кредити, секретните дела и секса.

Когато Венера и Марс се съберат, ние преживяваме прераждане на техните енергии и ново пробуждане – както на женските, така и на мъжките принципи в нас.
Това пробуждане ще ни помогне да променим отношението си към нашата сексуалност, нашите взаимоотношения, женските и мъжките енергии вътре в нас.
С предстоящи затъмненията тази година в Овен и Везни, този съюз на Венера и Марс може също да даде тласък на уроците и растежа, през които сме предопределени да преминем под знака на партньорството Везни и знака на независимостта Овен.
Марс е управител на знака на Северен Лунен възел, разположен на Асцендента на хороскопа. Там също попада лечителят Хирон в знака Овен.
Съединението на Венера и Марс образува напрегната конфигурация с Луната в Лъв и с Юпитер в Телец. Заформената Тау-квадратура е носител на голяма енергия, която би могла да се употреби конструктивно, ако не се подхожда емоционално и се канализира в подходящо направление. В личен план това съединение на Венера и Марс ще е в противоречие с дома и семейството, възможно е да възникнат пререкания на тема пари, да се харчат големи суми за удоволствия и скъпи предмети, за пътувания в чужбина. А извън личен план е възможно да има напрежение в партньорствата, провокирани отвън или от съдебни институции. Провокаторите много добре знаят слабото място на една жена, особено когато е горделива и със самочувствие, свикнала е да блести под прожекторите. Все пак съединението, макар да попада в бунтарския знак Водолей, няма да доведе до разрив, партньорствата няма да се разпаднат, не и в следващите 2г. когато двете планети ще се срещнат отново на 8 януари 2026г. в 18° 07' на знака Козирог. Тогава ще са в съвпад със Слънцето, а с Луната ще са в хармоничен аспект. С енергията на настоящия цикъл вече сме запознати, тъй като последното съединение на двете планети от 6 март 2022 г. също беше във Водолей, едва в началото на знака на 0°01'.
В астрологията Венера се смята за планета на любовта, баланса, красотата и хармонията, а Марс се смята за планетата на действието, мотивацията и безстрашието. Неговата енергия ни вдъхновява да вървим напред, да преодолеем страховете си и да намерим вътрешната си увереност и сила. Венера в прегръдката на Марс в знак Водолей означава, че ще настъпят промени в сферата на деловата активност – Марс, и в сферата на чувствата, отношенията и социалните контакти – Венера. Последното ще става много по-лесно и по-приятелско. Като цяло, за да премине периодът възможно най-продуктивно и без загуби, нека се вземат предвид основните принципи на Водолея: изобретателност, оригиналност, остроумие, добронамереност, дружелюбност и умение за работа в екип. Ако се следват тези принципи през целия период, тогава това време ще бъде наистина ползотворно.
Наблюдателите в Северното полукълбо ще могат да видят двете планети да блестят заедно в небето на изток-югоизток, около един час преди изгрев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар