За любителите на модерната Астрология

петък, 9 февруари 2024 г.

Новолуние във Водолей

 


  Новият лунен месец започва на 10 февруари 2024г. в 00:58 часа, българско време и попада в 20°41' на зодиакален знак Водолей. Новолунието в този знак поставя началото на Новата годината в китайския зодиак и от този ден започва Годината на Дървения Дракон, която ще приключи на 25 януари 2025г.
Луната във Водолей, след като извърши съвпада със Слънцето, не предстои да извършва други аспекти докато се намира в този знак. По време на "Луна без курс" до 16ч. не се препоръчва да се започват нови дейности и стартират нови проекти. В периода непосредствено около точната фаза на Новолуние също трябва да се избягват начинанията. Такива може само да се обмислят, а към реализацията им да се прибегне след втори или трети лунен ден.
Новолунието във Водолей е в напрегнат аспект с планетата управител на знака, а това е Уран. Квадратът между Новолуние с Уран може да донесе непредвидени и неочаквани промени, да създаде напрежение и породи несигурност. Уран действа внезапно, склонен е да преобръща всякакви житейски ситуации, които до този момент са изглеждали устойчиви. Уран се свързва с науката, революционните открития, новите технологии, авиацията, а най-вече с енергетиката.
От друга страна Уран е в хармоничен аспект с Венера – планетата на любовта, хармонията, моралните и морални ценности, което ще тушира напрежението, породено от негативния аспект на Новолунието с Уран.
Новолунието е в лек, хармоничен аспект – полусекстил с Венера, което ще спомага за разрешаване на възникващи проблеми, ще насърчава сътрудничеството, дипломацията и преговорите.
В хороскопа на Новолунието във Водолей, построен с координати на българската столица, Уран попада в самото начало на партньорския дом 7. Планетата ще провокира стабилността на партньорствата, ще ги прави несигурни, но точно там на помощ идва Венера, естествен господар на дом 7, по който са партньорствата и сътрудничеството. Новолунието с Венера и Уран образуват конфигурация, която показва опит за смекчаване на проблемите, насърчава обучението и развитието. Самото Новолуние попада в сектор на хороскопа, по който са училищата, общуването, комуникацията и средствата за комуникация, пътищата и превозните средства, търговията и договарянето, документацията. Акцент ще са споменатите области, ще има напрежение в тази връзка, породено от аспекта с Уран, но както вече споменах, Венера ще оказва благоприятно влияние и ще внася хармония там, където е нарушена, ще спомага за мирно споразумение между партньорите, а също и между открити врагове.
Кастра е звездата, най-близо до Новолунието във Водолей. Звездата съчетава природата на Сатурн и Юпитер, а в съвпад с Новолунието носи почести и висока позиция в правителството, в обществените дела, в управлението, в религията, спорта и литературата.
Селена или тъй наречената бяла Луна, съвпада с партньорската ос на хороскопа. Светлите сили ще закрилят ежедневната и рутинна дейност, службата и партньорствата.
Влиянието на Новолунието във Водолей продължава четири седмици – до Новолунието на 10 март. Най-доброто време за започване на нови проекти е по време на двуседмичната фаза на нарастваща Луна, в периода от 10 февруари до Пълнолунието на 24 февруари.
А какво влияние ще окаже на всеки един от нас, зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва с личните планети и светила. 
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!


Няма коментари:

Публикуване на коментар