За любителите на модерната Астрология

вторник, 30 април 2024 г.

Ретрограден Плутон 2024г.

 

 Плутон преминава в ретроградна фаза на движение на 2 май 2024г. когато е на 02°06′ в зодиакален знак Водолей. Сабиански символ на 3-ти градус във Водолей гласи:
Дезертьорът внезапно осъзнава погрешното си поведение.
Себереализация на индивида в критично отхвърляне на социалния статус, станал непоносим.
В този градус на зодиакален Водолей попада Алтаир – звезда с природата на Марс и Юпитер. "Сърцето на орела." Дава висота на полета на мисълта. Алтаир също се свързва с предсказания, епохален напредък , окултизъм. Дава неочаквани и странни събития в живота.
Плутон се намира в хармоничен аспект с Марс в този момент, което дава голяма енергия, сила и воля, обновление, което разширява съзнанието.
Плутон всяка година става ретрограден за около 5 месеца, обаче сега, също както и през миналата 2023г., ще осъществи своето ретроградно движение в два зодиакални знака – във Водолей и в Козирог, където ще се върне на 2 септември, тази година.
Плутон в Козирог е старото или съществуващото, а Плутон във Водолей е новото или това, което предстои. На глобално ниво влизането на Плутон в Козирог през 2008г съвпадна със световната финансова криза. Плутон в Козирог може да подчертае големи фирми и организации на власт. Може да очакваме повече новини около банките и големите бизнеси, докато Плутон преминава през Козирог за последен път. След като прекара 16 години в Козирог, Плутон влезе във Водолей през март 2023 г. Поради бавното движение на планетата, нейната ретроградност миналата година я върна обратно в Козирог, така както и тази година ще се върне в стария знак. При тази ретроградност наблюдаваме как Плутон "танцува" между Козирог и Водолей в последния етап от прехода си, преди да започне изцяло нова ера на Плутон във Водолей, която ще продължи до 8 март 2043г. Ретроградното движение на Плутон през 2024 г. завършва на 11 октомври в 29°38′ Козирог, но ще напусне завинаги знака Козирог на 20 ноември 2024 г.
Като цяло, ретрограден Плутон е време за размисъл относно проблемите на властта и контрола в живота. Енергията на тази малка и отдалечена планета е интензивна и разрушителна, но за да се изгради нещо ново, старото трябва да си отиде. Плутон ретрограден дава шанс да се придобие яснота относно нещата, които вече не работят за нас. Само по този начин може да се освободим от тях и трансформираме за по-добро, да еволюираме духовно. Като владетел на знака Скорпион, Плутон е наричан "великият хирург", който отстранява онова, което спъва еволюцията, както в глобален, така и в личен план. Този период е като пашкул, където гъсеницата преминава своите метаморфози и скоро ще се извиси като красива пеперуда. С ретроградното движение на тази планета трябва да се разбере, че проблемите възникнат точно там, където сме възможно най-слаби. И това е добър момент да чуете истинските си желания, да разберете дълбините на подсъзнанието си. Ретрограден Плутон е в състояние да почисти и най-затворените кътчета в душата, и работата с психолог в този период ще бъде няколко пъти по-продуктивна.
Периодът на ретрограден Плутон е подходящо време да се изплатят дългове към банки, ако е възможно. През този период замиращите отношения могат да бъдат възстановени, давайки им нов живот. Като цяло, препоръката е да не се вкопчваме в миналото – връщането назад да се приема като ревизия, да се отстранят грешките и продължи напред "на чисто".
В периода на ретрограден Плутон е желателно да се избягва вземане или даване на заеми. През този период се препоръчва да се пазите от манипулатори, да се избягват участия в политически събития и местата, където има струпване на тълпи от хора. Но все пак е от значение кой сектор управлява Плутон в рождения хороскоп, както и къде попада по време на ретроградното си движение. Там, където Плутон се докосва, ни принуждава да изследваме по-дълбоко, тъй като планетата работи върху по-дълбоките слоеве и едва когато завърши пътуването си в даден зодиакален знак, можем наистина да разберем мъдростта, уроците и трансформациите, които е предопределено да донесе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар