За любителите на модерната Астрология

неделя, 28 април 2024 г.

Марс в съвпад с Нептун в Риби

 

   На 29 април 2024г. в 7.30ч. планетите Марс и Нептун се подравняват в 28°52' на зодиакален знак Риби. Планетата на действието Марс обикаля целия зодиак за две години, докато за планетата на интуицията Нептун са нужни приблизително 165 години и прекарва приблизително 14 години във всеки зодиакален знак. Марс и Нептун се срещат в Риби за седми и последен път за този век, откакто Нептун премина в своя собствен знак през април 2011г. А в нумерологията седем е числото на Нептун. Сабианският символ на 29-ти градус Риби гласи: Ученият провежда експерименти по спектрален анализ. Способност на ума да насочва силите си, за да възприема жизнените процеси в многобройните им аспекти. Разширяване на способностите за възприятие. Разкриване на нова визия.

С този съвпад стартира новият цикъл на двете планети, който ще продължи до 13 април 2026г. когато ще се срещнат отново, но тогава ще се подравнят в следващия, собствен за Марс, зодиакален знак Овен. Когато тези или други две планети са в съвпад, това означава, че техните енергии се смесват и работят заедно.
В хороскопа, построен за поредната и последната им, за този век, среща в Риби, съвпадът попада в 11-ти дом, по който са групова дейност, колективите, съюзи и обединения. Нептун в 11 дом
внася идеализъм във възгледите за обществото и политиката, а тези идеали може да подтикнат към присъединяване в организация, общество от хора, които споделят еднакви възгледи и опасения. Марс в този дом на хороскопа действа като екипен играч, работи добре в сътрудничество с други, които споделят същите цели, идеали и намерения. Може да вдъхнови хората да работят за постигане на обща цел. Мечтите и въжделенията също са по 11-ти дом; по планетата Нептун са въображението и интуицията, връзката с мистичното – всичко невидимо и непознато. Ето защо планетата Нептун е наричана понякога "Великият илюзионист".
Докато Марс е бърза планета, видима дори с просто око. Представлява целите и насочената енергия за тяхното изпълнение. Когато Марс е в знака Риби, активната дейност по правило или става невидима и е насочена към фините сфери (създаване на творческа материя, себепознание и духовно развитие), или в материалния свят истинските мотиви са внимателно скрити и тайни, в задкулисна работа се води борба, създават се двусмислени, противоречиви ситуации. Във всеки случай това, което е на повърхността обикновено не отговаря на това, което се случва в действителност. Когато са активирани, най-високите енергии на Нептун се проявяват в ярък творчески талант, който дава на света изключителни произведения на изкуството (предимно музика, поезия, кино и фотография), както и в духовни, религиозни, идеологически и психологически концепции, основани на най-висшата божествена любов, като движеща сила на всички неща. Милост, състрадание, емпатия, безкористна служба и отдаденост са „най-високата октава“ на Нептун. През периода на съвпад между Марс и Нептун чувствата и емоциите надделяват над ума. Това е времето на творческите личности - неочаквани прозрения и проблясъци на вдъхновение ще помогнат за решаването на сложни проблеми или за създаването на ненадминати шедьоври. Интуицията става изключително изострена и може да ѝ се доверите.
Така че съвпадът на Марс и Нептун в Риби е благоприятен за различни видове социални дейности, психологически практики, духовни търсения, музикално, артистично и всякакво друго творчество. Отрицателните прояви на Нептун са свързани с измама, аспектът на съвпад прави тази измама скрита. Сделка, която се случва в аспекта на Марс и Нептун, изглежда много изгодна в началото. Истинската цена се разкрива едва след време.
Съвпадът на Марс и Нептун е време, когато наред с положителните и най-лошите качества на хората може да изплуват на повърхността Увеличават се престъпленията: кражби, грабежи, измамни действия. Възможни са спонтанни разправии, сбивания, сблъсъци и конфликти на етническа основа. В такива дни проявите на фанатизъм са особено опасни. Нека се има предвид.
Марс преминава в своя собствен знак Овен още на следващия ден, след съвпада с Нептун, който продължава транзита си през Риби до пролетта на 2025г. Но съвпадът ще оказва влияние за следващите две години, до началото на техния нов цикъл. Какво влияние ще окаже на всеки от нас, зависи от това къде попада 29-ти градус на зодиакален знак Риби в рождения хороскоп – темите на този дом в хороскопа ще са активни.
А за финал ще цитирам, подходящо за съвпада на Марс и Нептун в Риби, изказване на Стив Джобс:
„Нашите вярвания и идеи често са капан, който ограничава възможностите ни. Единственото знание, което може да ни придвижи по пътя на развитието, е знанието, че въображението е способно на всичко. И всичко, което е възможно в нашето въображение, е възможно в действителност.” 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар