За любителите на модерната Астрология

вторник, 17 август 2021 г.

Уран ретрограден 2021

 

От 19-ти август 2020г планетата на иновациите, изненадите и внезапните промени- Уран става ретроградна. Всяка година около 5 месеца Уран е ретрограден и се движи четири градуса назад през зодиака, а малко преди да обърне своя ход е стационарен. Този момент е важен да се отбележи, тъй като енергията му се засилва и ставаме свидетели на невероятни пробиви в науката. Уран е по-високо октавен вариант на Меркурий, а това включва висши нива на комуникация. При него винаги става дума за новаторство, изобретения и нови идеи. Когато Уран е стационарен и образува аспекти с личните ви планети, ще ви се случват необичайни и удивителни неща, били те добри или лоши. Уран ще подтиква в този момент да скъсате с миналото и предприемете внезапни промени, за които по-късно може да съжалявате. Тази тенденция е налице покрай ретроградно стационарен Уран, който спира движението си на 14º47' в Телец и ще продължи своя ход назад до 18 януари 2021г. когато ще спре на 10°49 ′ Телец, след което ще продължи напред директно. В този период може да искате драматични промени, нещо необичайно и уникално, но преди да унищожите нещо трябва да помислите внимателно дали може по-късно да си го върнете, тъй като това често е невъзможно. Освен това в този момент не трябва да предприемате умишлено рискови действия. Особеността на Уран е, че е невъзможно да се предвиди какво да се очаква, защото винаги действа неочаквано. Уран символично се свързва с такива теми като въздух (самолети, полети, летища), компютри, нови технологии, електричество, както и с групи от съмишленици- възможни са неочаквани завои предимно в тези области.
Уран в този момент съвпада със звездата Менкар, която е с природа на Сатурн. Това е класическа звезда на неудачника. Свързва се с разрушение, природни бедствия, както и с ухапвания от змия, диви и домашни животни. От друга страна тази звезда носи оживление, желание за промени, развлечения и забави.
Уран в настоящия момент сключва положителни аспекти с планетите Меркурий и Марс.
Аспектът на Уран с Меркурий дава специални интелектуални способности, свързани с интуицията. Може да се изследват нови области на мислене. Налице е естествено разбиране на енергийните процеси. Подходящ аспект за естествените и окултните науки. Подходящ за електроника и компютри.
Аспектът на Уран с Марс
Оригиналност, богатство на мисли, воля, енергия, справяне с живота енергично. Желание да се изостави остарялото, да се замени с ново. Този процес на регенерация дава двойното влияние на Скорпиона, енергията прелива. Оригинални методи могат да се използват за задоволяване на професионалните амбиции. Стремеж към лидерство в организации и групи. Нужда от независимост, лична свобода. Продължителното нервно напрежение се понася трудно, необходим е баланс и хладнокръвие. Уран по природа е непокорен и революционер, стреми се към радикални промени, което често поражда грешки в поведението, но докато е ретрограден ще донесе по-високо самосъзнание и прозрения, как да бъдат избегнати хаотичните вътрешни промени. Ако до този момент сте очаквали голяма промяна в живота или просто сте опитали да започнете някаква промяна, но нищо не се е случило, в този случай ретрограден Уран ще предизвика вътрешни промени в отношението или поведението, които са необходими, за да се направи желаната промяна възможна.
Често промените, които търсите, са свързани с повече лична свобода. Какъвто и да е случаят, ретроградният Уран позволява да се обработят нещата вътрешно, преди да настъпи външна промяна, след като Уран стане директен.

За повече информация относно астрологичните услуги, които предлагам изпратете лично съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар