За любителите на модерната Астрология

понеделник, 30 август 2021 г.

Меркурий във Везни


 Здравейте, приятели на астрологията!
От днес- 30 август до 6 ноември 2021г Меркурий, планетата за комуникацията се намира  във въздушния знак на Везни. Елементът "въздух" се свързва добре с ума и комуникацията, тъй като Меркурий е естествен управител на Близнаци, също въздушен знак, където днес се намира Луната. Общуването ще е леко и приятно, а Везните обичат да градят мостове и намират начини да преодоляват различията. Влизането на Меркурий в този миротворящ знак е период, когато речта става по-мека, за да създаде повече хармония в нашите отношения.  Всички ние ще сме по-склонни да понижим нивото на шума, за да се чуят и двете страни на спора. Поради това Меркурий във Везни е идеалното време за изглаждане на недоразумения, причинени от спорове.
 Когато планетата на речта Меркурий и знакът за взаимоотношения Везни се съберат, на фокус са комуникацията и отношенията с другите. Не само любовни отношения - става дума и за нашето семейство, приятели и колеги. Ако сме имали някакви търкания или сме спотайвали в себе си негативни чувства, това е подходящ момент най-накрая да ги разрешим. Дипломацията заема централно място, когато Меркурий е във Везни- представители на справедливостта в астрологията. Трябва да се осъзнае факта, че има много начини да се свържем с някого и споразумението е само един от тях.  Изразяването на противоположни убеждения открито и с уважение е чудесен начин за укрепване на всяко едно партньорство.
 Меркурий обхожда всички знаци на зодиака за по-малко от година, но в знака Везни този път ще се задържи малко по-дълго от обичайното. Това е така, тъй като предстои да стане ретрограден в края на следващия месец- на 27 септември и ще се движи назад до 18 октомври. Затова, ако имате да уреждате важни договори, документи, както и пътувания, желателно е да го направите докато Меркурий не е в ретроградна фаза. Меркурий е планетата, свързана също с търговията. Докато е във Везни ще преобладават покупките на красиви вещи. Ако имаме нужда от мобилен телефон, то няма да е просто телефон, който да ни служи за връзка с другите, а ще ни се иска да е с модерен дизайн. Подновяването на гардероба ще е с подобна тенденция- няма да се купуват дрехи и обувки само защото са нужни, а ще търсим красивото в тях. Автомобилите, като средство за транспорт също са по Меркурий- при купуването на нов автомобил докато Меркурий е във Везни ще се отдаде предпочитание на външния вид повече от друг път. И тук да напомня- споменатите неща закупувайте докато Меркурий не е навлязъл в ретроградната фаза на движение, ако искате да са в изправност и да нямате проблеми с тях на по-късен етап. Лично аз съм купувала телефон по време на ретрограден Меркурий- докато беше в гаранция на два пъти съм го връщала, оказа се дефектен. Човек от семейството ми си купи автомобил в края на ретроградната фаза на Меркурий- не изчака няколко дни да стане директен, а автомобилът после редовно беше на сервиз- все нещо му се чупеше.
Меркурий е управител на Близнаци, но също на Дева- астрологичен знак, по който е здравето. Затова докато Меркурий е ретрограден е желателно да се избягва поставянето на окончателна диагноза за дадено заболяване. Има голяма вероятност от грешки.
Пътуването по време на ретрограден Меркурий също изисква по-внимателно планиране и подготовка. През този период полетите често се забавят и отменят, автобусите се повреждат, влаковете закъсняват, може да има повече непредвидени ситуации на пътя. Пътуванията се планират най-добре за местата, където сте били преди.
Да, ретроградната фаза на всяка планета ни връща назад, което в доста случаи е полезно време да нанесем нужните корекции. Меркурий във Везни като ретрограден е подходящ за възобновяване на партньорства и на любовни отношения. Трябва да се отбележи датата 10 октомври, когато ретрограден Меркурий ще се съедини с Марс. Това е мощен аспект, който дава много енергия на ума. Умът е състезателен, проницателен и активен, но се пазете от импулсивни действия и от склонност да действате прибързано. Аспектът поражда неконтролирано поведение- конфликти, скандали, наранявания, инциденти, изгаряния.
Като изключим предупрежденията за този аспект и периода на ретроградие, то през останалото време на Меркурий във Везни се възползвайте максимално от положителните му изяви в този знак. Приятно и хармонично общуване, пътуване до красиви места, уреждане на правни въпроси, закупуване на красиви вещи. Престоят на Меркурий в този знак ще подпомага хората на изящното слово, създателите на изящни творби с ръцете- художници, скулптори, занаятчии и други. Продажбите с предмети на изкуството също ще са успешни. Желая на всички прекрасни мигове на чудесни места заедно с любими хора!

За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар