За любителите на модерната Астрология

вторник, 19 октомври 2021 г.

Пълнолуние в Овен


На 20 октомври 2021г, в 17:57ч. Луната достига своята пълна фаза при 27°26′ на зодиакален знак Овен. Наричана е от индианците Пълната Луна на ловеца, тъй като по това време излизали на лов да се запасяват с храна за зимата.
Когато имаме Пълнолуние, налице е противопоставяне между Слънце и Луна. Това е подходящ период за приключване на проекти, започнали преди две седмици или дори шест месеца по-назад при Новолунието в Овен. Всяко едно Пълнолуние е кулминация и дава шанс да се освободим от всичко ненужно. Луната в напористия знак Овен поражда чувство за неотложност и смело ще се бори на емоционалния фронт. Това чувство ще е допълнително подсилено от нейната опозиция с планетата управител на знака Овен- с червената планета Марс. Освен това Пълнолунието и Марс сключват напрегнат аспект с Плутон, а това поражда борби за власт. Параноя, ревност и манипулация са част от темите на този планетарен сблъсък.  
Пълнолунието съвпада с неподвижната звезда Алфарг, която съчетава природата на Юпитер и Сатурн. Звездата показва решителност и твърдост, способност за постигане на успех. В комбинация с Луната - чрез решителност и категоричност, може да се постигне краен успех. Така че единствените неща, които стоят на пътя към успеха, са негативите от напрегнатия аспект между Марс (агресия и гняв) с Плутон (сила), а за да бъдат преодолени е нужен самоконтрол и внимателен подход по отношение на начина и средствата за постигане на набелязаната цел.
За да избегнете враждебни действия, може да насочите енергията си към упорита работа и повишаване на конкурентоспособността.Това е подходящ момент относно борба за справедлива кауза или защита на уязвимите.
Плутон в негативен аспект с Пълнолунието може да доведе до разрушително поведение, тъй като дълбоко заровените чувства излизат на повърхността. Въпреки че е трудно да се контролира, целенасоченото осъзнаване на такива интензивни емоции или реакции може да бъде лечебно, с възможности за трансформация и развитие. Това е подходящ момент за премахване на фанатизма, расизма, страховете и фобиите, зависимостта, сексуалните проблеми и разрушителните взаимоотношения.
В хороскопа, построен за момента на Пълнолунието с координати на българската столица, Луната попада в неговия първи дом и владее най-ниската му част (Имум цели), която се свързва с народа, населението и територията на страната. Луната като цяло олицетворява народа в подобни карти, а Слънцето е царя- при нас тази роля е отредена на Президента. Луната срещу Слънцето, съединено с Марс (полиция, армия) предполага кулминация на народните протести. Звездата Алфарг, за която споменах, спомага успеха при по-високо ниво на духовно развитие, но на по-ниско равнище, свързано с ежедневие и битовизми, звездата отключва насилие и тежки престъпления- нека се има предвид и това нейно влияние.
А какво влияние ще окаже на всеки това Пълнолуние, зависи къде попада в личния хороскоп и какви аспекти сключва. Като цяло по-засегнати ще са родените в края на зодиакалните знаци Овен, Везни, Рак и Козирог или с Луна в последните градуси на споменатите знаци. За тях, както и за всички останали, желателно е да не се поддават на негативни емоции, да преобразуват възникналата деструктивната енергия в градивна. Най-лесният начин е физическата активност, било работа или спорт, но важно е да сте полезни на себе си и обществото. Бъдете здрави!

За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro.
Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар