За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 4 ноември 2021 г.

Новолуние в Скорпион

 


Здравейте, приятели и почитатели на звездите и тази страница!
На прага сме на поредното Новолуние, което ще се случи днес - 4 ноември 2021г. в 23ч. 14мин.
Новата Луна попада в знака Скорпион на 12°40′. Луната в този знак се намира в падение, а в момента на новата лунна фаза е точно срещу Уран. Този предизвикателен аспект е изключително мощен, тъй като е само със 7' разлика. Уран е планетата на неочакваното и когато участва в дадена лунация, независимо Новолуние или Пълнолуние, е трудно да се правят точни прогнози. Накратко казано: "Очаквайте неочакваното!".
Новолунието в опозиция на Уран поражда желание да опитате нови и вълнуващи начини за пълноценен живот. Желание да правите нещата по свой собствен начин и най-вероятно ще се съпротивлявате на това, друг да ви казва какво да правите. Борбата за независимост може да бъде свързана с борба за изразяване на вашата индивидуалност и личност. Може да очаквате да се случи нещо ново и от това да се чувствате нервни. Възможни са внезапни промени и събития, към които е трудно да се адаптирате, да се чувствате неспокойни и тревожни. Това не е ново усещане, защото промяната е основната тема на новолунията през последните 3 месеца, тъй като са в аспект с Уран. Всъщност трудната промяна е основна тема през цялата година заради напрегнатия аспект между Сатурн и Уран. Това е основният планетарен аспект на 2021 г. и последният техен квадрат е на 24 декември.
Новолунието на 4 ноември попада до фиксираната звезда Алфека, разположена в съзвездието Corona Borealis. Алфека е една от 15-те неподвижни звезди на Бехен, които в средновековието се смятали за магически атрибути. Според Птоломей звездата е с природата на Венера и Меркурий, и предава чест, достойнство, както поетични, така и художествени способности. Тази звезда се смята за покровителка на изкуството, на меценатите. Освен това тя дава милосърдие, алтруизъм, разбиране, големи възможности, креативност, блясък, изящество. Алфека в съвпад със Слънцето носи напредък в литературната дейност, спорта, обществените дела. Съвпадът ѝ с Луната дава почести и високи позиции на по-просветените хора.
По време на Новолунието Меркурий и Венера са в благоприятен аспект, който насърчава мира и хармонията, и същевременно намалява стреса. Доброто настроение и хармоничната комуникация улесняват справянето с всяка внезапна промяна или неочаквани събития, причинени от Уран. Веднага след Новолунието Венера и Меркурий ще сменят знаците, в които се намират в момента. Това ще доведе до появата на нови мисли и чувства. Венера ще премине в Козирог, ще постигне емоционален баланс и рационалност.
Новолунието обикновено продължава 4 седмици, но влиянието му този път се очаква да продължи само 2 седмици- до Пълнолунието на 19 ноември, което ще е частично лунно затъмнение. Новолунието днес е последното във фаза на затъмнение, започнала с лунното затъмнение на 26 май 2021г. Може да погледнете назад и проверите как се изпълняват дългосрочните ви планове.
Новолунието е подходящо време за нови начинания- макар и усложнено от аспекта с Уран, което вложите енергично в този ден може да даде добри резултати. За тези, които искат да се обновят, да преминат на нов етап и изхвърлят старата си кожа, това е идеалното време.
Предстоящите избори за Президент и народни представители на 14 ноември ще са под влиянието на това Новолуние. В хороскопа, построен с координати на българската столица то попада в дома, разположен в най-ниската част, който се свързва с родното място, с традициите, с народа. Меркурий във Везни попада върху точката, която бележи началото на този дом. Може би ще има висока избирателна активност от страна на млади хора, организирани и стимулирани материално. На 11 ноември Меркурий се съединява с Марс в Скорпион, което е предпоставка за разногласия, открито налагане на собствено мнение, агресивно спорене и ожесточено обсъждане на спорни въпроси. Тогава и през следващите дни до 20 ноември Марс е в напрегнат аспект с Уран. Нужно е особено внимание по пътищата и с превозните средства, съществува опасност от пожар, токов удар, пиротехника, оръжия и експлозиви.
А какво влияние ще окаже настоящето Новолуние на всеки човек поотделно, зависи къде попада в индивидуалния му хороскоп и какви аспекти сключва. Бъдете здрави и пазете мислите си чисти!
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар