За любителите на модерната Астрология

вторник, 25 октомври 2022 г.

Новолуние в Скорпион / Частично Слънчево затъмнение

  Новолунието, което е частично слънчево затъмнение, настъпва на 25 октомври 2022г.  в 13:48ч. на 02° в зодиакален знак Скорпион. Частичното слънчево затъмнение ще бъде видимо от Европа, Урал и Западен Сибир, Централна Азия, Западна Азия, Южна Азия и Североизточна Африка. В България ще може да се наблюдава в периода от 12.27ч до 14.45ч., като най-голям процент ще е закрит слънчевия диск в 13.36ч., непосредствено преди точната фаза Новолуние. Сянката на Луната ще премине над Слънцето частично и слънчевият диск ще изглежда като отхапан. Ще може да се наблюдава с просто око, но е препоръчително да се ползват специални за целта очила.

 Настоящето затъмнение отключва "коридор на затъмненията", който ще се затвори от пълното Лунно затъмнение на 8 ноември 2022г. И друг път съм споменавала, че трябва да се отбележи средната точка в коридора на затъмненията, подобно участъка в тунела където е най-тъмно, а това е датата 1 ноември. Тогава, а и през целия период между двете затъмнения е възможно да се сблъсквате с трудни ситуации. Именно тогава ни спохождат кармичните уроци и  получаваме от Вселената това, което заслужаваме с действията си, извършени по-рано. Като тест за времето, което сме изживели от последния Коридор на затъмненията, приключил на 16 май 2022г. В общи линии, които са правили и излъчвали добро, ще го получат в замяна.
Затъмнението на 25 октомври 2022г. е предпоследно от серията Сарос 6S. Тази поредица от затъмненията се свързва със силата и властта. Има маниакален оттенък, а огромната сила се проявява в сферата на взаимоотношенията. Могат да се преживеят неочаквани събития, като влюбване или прекъсване на връзки, неочаквани сексуални срещи, може също да се положат големи усилия в някаква групова дейност.
От същата серия затъмнение имаше през 2004г., но като цяло астрологичната обстановка тогава и сега е друга.
Настоящето Новолуние и Слънчево затъмнение съвпада с Венера, която се намира в заточение в знак Скорпион. Това ще фокусира вниманието върху взаимоотношенията, удоволствията, творчеството и финансите, интимните отношения стават по-важни; Слънчевото затъмнение в съвпад с Венера също е благоприятно за комфортна почивка или забавление с деца, домашни любимци и занимания с хобита. Ще ни прави по-ентусиазирани по отношение на артистични и творчески занимания като декориране, музика, пеене, танци, изкуство или поезия.
Затъмнението съвпада с фиксираната звезда Princeps , която съчетава природата на Меркурий и Сатурн, и дава проницателен, ученолюбив и задълбочен ум със способност за изследване. Звездата е маркер за нашата способност да защитаваме и да бъдем защитени; намеква за ролята ни на принцове-регенти и за короната, която е наша за това, че си вършим добре работата.
Планетата Марс е диспозитор на знака Скорпион и в настоящия момент съвпада със звездата Ал Хека. Тази звезда от своя страна е с естество на Марс и дава насилие и опасност от инциденти. Астрологично се счита за нещастна звезда и придава боен характер с езика, а понякога и с ръцете, което наистина може да доведе до нещастие. Ал Хека представлява 13-ия прешлен от върха на гръбначния стълб (6-ти гръбначен) в човешкото тяло, а Марс попада в дома на здравето в хороскопа на Затъмнението, построен за българската столица.
Марс в Близнаци и в дома на здравето предполага вируси на горните дихателни пътища и белите дробове.
Слънчевото затъмнение и Венера попадат в онази част на хороскопа, свързвана с чужбина, с юридически институции, съда и правото, банковия сектор. Очертава се ново начало в някоя от тези области, сключване на важни договори, дипломатически отношения с чуждестранни партньори, свързани с инвестиции и субсидии. Ако влиянието на обикновено Новолуние е в рамките на месец, то на затъмнението е няколко месеца. А какво влияние ще окаже персонално на всеки един от нас, зависи в кой сектор на индивидуалния хороскоп попада и какви аспекти сключва с личните ни планети и светила. Логично е влиянието на затъмнението да усетят повече родените около 25-то число на месеците октомври, януари, март и юли, които имат Слънце, Луна и други лични планети и важни точки в хороскопа, разположени в началните градуси на знаците Скорпион, Водолей, Телец и Лъв.
Новолунието се случва в 30-ти лунен ден, който започва сутринта на 25-ти в 7.35ч. Това е ден на хармония и любов, на покаяние и прошка. Добре е да си върнат дълговете, да се проявяват милосърдие и състрадание. Желателно е да простим на онези, които са ни обидили и да се покаем за своите грехове. Храната през този ден трябва да бъде лека и не бива да се пренапряга мозъка.

За повече информация относно предлаганите астрологични услуги направете запитване на лични съобщения в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар