За любителите на модерната Астрология

неделя, 9 октомври 2022 г.

Пълнолуние в Овен

 
 
 Вечерта на 9 октомври 2022г., 5 минути преди полунощ, Луната достига своята максимална пълнота в 16°32′ на зодиакален знак Овен. Пълнолунието през октомври месец е наричано още "Пълнолуние на ловеца" сред северноамериканските индианци. Основното планетарно влияние е Марс, като управител на знак Овен, свързван с индивидуалността, самоувереността, с инициативите и стремежа за лидерство. Всичко започва с Овен, първият знак в зодиака, и достига своята кулминация във Везни. На това Пълнолуние може да се види ясно каква е била символичната основа на 2022 г. , каква основна идея е вложена, нали астрологично годината започва с Новолуние в Овен.
Луната в Овен е в опозиция на Слънцето и на Венера във Везни, което може да създаде напрежение в отношенията и с високопоставени личности. Различията между партньорите могат да станат очевидни и проблематични.Пълната Луна в хороскопа, построен с координати на българската столица, попада в най-високата му част. Това означава, че ще бъдат осветлени и на показ темите по този сектор, а това са управлението на държавата, нейните структури. Сатурн е естествен управител на този дом, а в настоящия хороскоп е в хармоничен аспект с Пълнолуние. Този аспект носи стабилност и сигурност, емоционалната зрялост, самодисциплината и търпението помагат да се разберат проблемите в партньорствата, произтичащи от напрегнатия аспект на Пълнолунието в Овен срещу Венера. Това е добро време за поемане на споделени отговорности. Все пак трябва да се отчетат напрегнатите аспекти между Сатурн и Уран, както и между Марс и Нептун. Квадратурата на Сатурн и Уран постепенно отслабва, но все още може да доведе до ограничения, природни бедствия, политическа и финансова нестабилност. Може да има и други сериозни промени и неочаквани неуспехи. Въпреки хармоничните аспекти на Пълнолунието и на Марс със Сатурн дават търпение и решителност за преодоляване на трудностите. Пълнолунието е кулминация на развитието на неща, започнати непосредствено след Новолунието във Везни на 26 септември. Следващите две седмици са подходящи за завършване и приключване на започнатото. Тази фаза на намаляваща Луна е добра за освобождаване и отпускане, почивка, лечение, регенериране, съзерцание, медитация, премахване на бъркотията, прибиране на реколтата, подрязване и подстригване. Настоящето Пълнолуние съвпада с Хирон, раненият лечител на Зодиака, което е шанс най-накрая да се излекуват раните, скрити дълбоко в психиката. Новите начинания отложете за периода след Новолунието на 25 октомври, което е частично слънчево затъмнение, но за него по-нататък...
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар