За любителите на модерната Астрология

събота, 14 октомври 2023 г.

Новолуние във Везни – Пръстеновидно Слънчево затъмнение

 


  Новолунието настъпва на 14 октомври 2023г. в 20:55 часа, в 21°07' на зодиакален знак Везни. Настоящето Новолуние се явява пръстеновидно Слънчево затъмнение, при което Луната напълно ще закрие Слънцето. Само ръбът на Слънцето ще остане видим, през който слънчевите лъчи ще си проправят път. Настоящето пръстеновидно Слънчево затъмнение отваря коридора на затъмненията, а краят му поставя Лунното затъмнение в Телец на 28 октомври 2023г. В периода между двете затъмнения се случват неизбежни събития в живота и той придобива фатален оттенък. Всички събития, случили се в "коридора" не могат да се променят, Могат да се случат както добри, така и лоши, просто значението на събитията се увеличава по важност. Най-неблагоприятното време е средната точка на "коридора", а това е датата 21 октомври 2023г.
През това време не се препоръчва да подписвате документи или да сключвате каквито и да било споразумения. да промените работата или местожителството си. Не предприемайте решителни стъпки и не си поставяйте важни задачи. Това може да не е успешно. Но ако не правите лоши неща и контролирате емоциите си, през периода "коридор на затъмненията" може да премине по-лесно и дори да ви донесе късмет.
Новолунието в този градус на Везни съвпада с фиксираната звезда Форамен, която съчетава природата на Сатурн и Юпитер. Звездата Форамен показва набожност и чувствителност. В съединение със Слънцето има опасност от корабокрушения.
Слънчево затъмнение на 14 окт. е имало през 2004г., но тогава е било от Сарос серия 6S,
Настоящето затъмнение е от серия Сарос 7S , с начало 22 юни 1248 г. и край 26 юли 2492 г.
Огромната мощ, гняв и сила на Марс в квадрат Плутон се канализира по особен начин в това семейство от затъмнения. Човек, който преживява затъмнение от тази поредица, ще открие, че гигантски препятствия са внезапно и лесно отстранени, или че (от отрицателна страна) назряваща потенциална криза внезапно се проявява и преминава през живота му много бързо. Във всеки случай човек ще почувства, че всичко се движи с голяма скорост. Затъмнения от тази серия през годините: 1915, 1933, 1951, 1969, 1987, 2005, 2023, 2041.
Новолунието е фаза, която поставя началото не нов лунен месец, на нещо ново. Когато това е не просто Новолуние, а затъмнение, то енергията му е по-интензивна и наситена, влиянието му е по-продължително, за месеци напред... В хороскопа на Новолунието, построен с координати на българската столица, пръстеновидното Слънчево затъмнение попада в края на 5 дом. Новото би трябвало да се очаква според този дом, а това са деца и творчество, игри и спорт, хазарт и рискови сделки на борсата, както и любовта.
Луната в 5 дом обича да драматизира, да излага чувствата си на показ, не може да крие инстинктивните си емоционални реакции към хора и ситуации, не криете личните симпатии и антипатии. Това понякога създава проблеми, когато поема рискове импулсивно.
Новолунието и Слънчево затъмнение във Везни е в съединение с управителя на хороскопа Меркурий. Този аспект дава творчески сили и активност в сферите на Меркурий: нови идеи, работа, приятелство. Тенденция да се осъществяват идеи и да се вземат решения с воля. Меркурий е "изгорен" – умствените връзки са пренаситени със слънчева енергия, настъпва духовно изключване. Но при всички случаи, съединението на Новолунието и Слънчево затъмнение с Меркурий ще стимулира мисловните процеси. Дори при големи интелектуални предизвикателства, представянето ще е на висота. Акцент при този аспект ще са общуване, разговори, преподаване, учене, писане, изнасяне на речи. Хората ще са отворени за нови концепции и идеи, а периодът ще е добър за усъвършенстване на уменията.
Везни е знак на баланса и хармонията, на справедливостта и дипломацията. Това е време, когато може да се обърне внимание на неразрешените конфликти, да се потърси и намери решение, което да удовлетворява и двете страни. Няма да е лесно, тъй като планетата Венера, управител на знак Везни, е в падение в знак Дева и в опозиция със строгия съдник, планетата на кармата Сатурн.
Жителите на Европа няма да могат да гледат небесното шоу, тъй като то е достъпно само за населението на Съединените щати, Централна Америка, Бразилия и Колумбия. Началото на затъмнението ще се вижда от Тихия океан, а краят е над Карибско море. Големите световни обсерватории ще го излъчват на живо.
Слънчевите затъмнения могат да повлияят на енергията на Земята, съответно на чувствата и поведението на хората. Негативните емоции, които възникват по време на явлението, имат неблагоприятен ефект, особено за по-чувствителните към енергийни колебания. Възможен спад на жизнената енергия и на самочувствието.
Хората със заболявания на сърдечно-съдовата система или неврози могат да почувстват влошаване на здравето си по време на затъмнението. Съществува риск от увеличаване на негативните събития в обществото. Въпреки това, не трябва да спират мечтите за подобряване на взаимоотношения и партньорства, за по-добър и хармоничен живот. А когато плодовете узреят, сами падат от дървото. 
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар