За любителите на модерната Астрология

петък, 27 октомври 2023 г.

Пълнолуние и Лунно затъмнение в Телец

 


 Второто Лунно затъмнение за 2023 г. ще се случи на 28 октомври в 23:24ч., българско време.
Лунното затъмнение е явление, при което Земята, намираща се на една линия между Луната и Слънцето, хвърля сянка върху спътника. Ако нашата планета частично закрие Луната, тогава се получава полусенчесто лунно затъмнение – точно това ще видим през октомври.
Лунното затъмнение винаги съвпада с Пълнолуние. Луната достига своята максимална пълнота на 05° 09' в зодиакален знак Телец, като сянката на Земята ще покрие максимум 6% от повърхността на Луната – тоест тя няма да изчезне, а само тънкият ѝ ръб ще стане напълно тъмен, сякаш е отхапано парче от него. Останалата част от Луната ще бъде покрита със светла полусянка – повърхността ѝ ще потъмнее леко.За да го видите, няма нужда от специално оборудване, достатъчно е само небето да е ясно.
Луната в зодиакален знак Телец се намира в екзалтация. Но планетата, която управлява този знак е Венера, която в този момент се намира в падение в знак Дева. Затова не бива да очакваме, че над нас ще се изсипе "рог на изобилието". Луната в този знак и градус съвпада със звезда Каф/Caph от съзвездие бета Касиопея. Според описанието на Птоломей, на рисунката на съзвездието, звездата Каф се намира в средата на гърба на трона на Касиопея и съчетава природата на Венера и Сатурн. Това е една силна звезда, която подпомага разобличителите на тайни, следователи, мистици, тайни фигури, отмъстители ​​(като Монте Кристо), идеалистични рицари, звезда на мафията и вендетата.
В хороскопа, построен с координати на българската столица, Лунното затъмнение попада в най-високата част на диаграмата. По този сектор са правителството и лидерите на държавата, отговорните хора като президент, цар или главен изпълнителен директор. Аспектите, които включват най-високо разположения 10 дом, оказват влияние върху хората на върха – могат да постигнат нещо важно или обратно – да бъдат изритани и съборени.
Затъмнението не прави точни аспекти, но се случва на фона на нехармоничните аспекти между Юпитер в Телец с Мeркурий и Марс в Скорпион. Първият аспект показва, че ще обещават повече, отколкото могат да извършат – на думи едно, на дела друго. Меркурий в опозиция с Юпитер показва интелектуален снобизъм, засегнатите от аспекта лесно могат да се смутят, не умеят логично да изложат своите гледни точки, също лесно могат да издадат секретна информация в най-неподходящия момент. Опозицията на Юпитер с Марс показва арогантност, алчност и нечестност, прахосничество, особено с чужди пари. Засегнатите от този аспект надценяват значението си – преструват се на услужливи и приятелски настроени, но по егоистични причини. Техните кръстоносни походи са необходими само за тях самите, в името на материални интереси или за да се изтъкнат.
Меркурий в съвпад с Марс в Скорпион показва остър ум и голяма духовна енергия, открито изказване на мненията, остър и директен начин на изразяване. С лоши аспекти – спорове, инстинктите могат да надделеят над разума и да заслепят, а тук двете планети са в негативен аспект с Юпитер. Споменатите аспекти трябва да се вземат под внимание не само на политическата сцена, а също на пътя, където могат да са причина за възникването на тежки пътни инциденти. Знаете, че на следващия ден се провеждат местни избори, а разположението на Меркурий и Марс в негативен аспект с Юпитер и Затъмнението, показва открита агресия на територията на столицата и страната. Неспазването на добрия тон лесно може да разпали конфликти и ожесточени разпри, които да отведат участниците до съда. Емоциите ескалират при всяко Пълнолуние, а когато е Лунно затъмнение, в което участва и планетата на разширението Юпитер, тогава могат трудно да бъдат овладени и да има лоши последствия.
Плутон на Десцендент показва дълбоки промени в партньорствата – бивши партньори и приятели могат да станат завистливи. Както винаги, в основата на това са борбата за власт и за пари, за големите пари.
Лунните затъмнения носят както положителни, така и отрицателни промени в живота. Затъмнението през октомври 2023 г. е в знака на Телец, така че може да задейства теми, свързани с финанси, войни и кризи.
По време на затъмнението и преди него може да се влоши общото благосъстояние и да се почувства емоционална нестабилност. Освен това, някои може да изпитат чувството на дежа вю – ефектът от повтарящите се събития. Ако това се случва с вас, тогава е вероятно да си направите изводи и да действате по начин, който коригира минали грешки и избягва повтарящ се сценарий.
Това Лунно затъмнение ще сложи край и ще затвори коридора на затъмненията за 2023г. От 29 октомври животът бавно ще започне да се връща към обичайния ритъм и всички проблеми ще бъдат решени. Лунното затъмнение от 28 октомври 2023г. ще оказва влияние до следващото на 25 март 2024г., което също ще бъде в знак на Венера, само че във Везни на 05°07'. Енергията му ще се усеща повече през следващите два-три месеца. А какво влияние ще окаже персонално на всеки един от нас, зависи в кой сектор на рождения хороскоп попада и какви аспекти сключва с личните планети и светила. 
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата на VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар