За любителите на модерната Астрология

понеделник, 16 септември 2024 г.

Пълнолуние в Риби. Частично Лунно затъмнение

 Здравейте, читатели на страницата!
На 18 септември 2024г. в 05:34 часа, българско време, настъпва Пълнолуние в 25°40' на зодиакален знак Риби. Този месец Луната , Слънцето и Земята са подредени така, че пълната Луна ще влезе в част от сянката на Земята, което е частично лунно затъмнение и ще може да се наблюдава от територията на нашата страна.
Септемврийското Пълнолуние се нарича Луната на реколтата, според Алманаха на стария фермер.
Настоящата Луна на реколтата е втората от четирите поредни Суперлуни за 2024 г.
Луната ще бъде на 357 486км от Земята, и ако не по-голяма, то със сигурност ще изглежда по-ярка от обикновено Пълнолуние. И тъй като е по-близо от обикновено, то ще дърпа по-силно, чрез гравитацията, океаните на Земята. Хората, които живеят близо до океан, може да забележат особено силни приливи през деня след това Пълнолуние.
Пълнолунието на 18 септември отваря коридора на затъмненията, който ще бъде затворен със Слънчевото затъмнение на 2 октомври 2024г. Внимание е нужно в средната точка на коридора, на 25 септември, тогава в ранните следобедни часове Луната съвпада с Марс в 11° 55' на зодиакален знак Рак, което се случва в самия край на дома на здравето в хороскопа за този момент.
Пълнолунието и частично лунно затъмнение попада в партньорския дом 7 в хороскопа, построен с координати на българската столица. В съединение с диспозитора си Нептун на куспидата (началото) на дом 8 и в секстил с Уран, близо до МС, където е Алциона, звезда от Плеяди с негативно влияние. Със стария у-л на знак Риби – планетата Юпитер е в квадрат. В куинконкс е с Венера, която съвпада с щастливата звезда Спика. Но като цяло, Пълнолунието в Риби в седми дом, заедно с Нептун и Сатурн в същия дом, ще извади на показ неща, свързани с партньорствата, било измами или илюзии, но нищо няма да е ясно, а забулено в сянката на затъмнението. Слънцето с Уран и Плутон образуват голям тригон, а Уран с Плутон и Луна/Нептун заформят бисекстил. Заедно образуват конфигурация "хвърчило" – според определението му, това не е "ленивият" тригон, защото на тригона му позволяват да лентяйства, а от секстила идва предложение от варианти. Иначе, въпреки че тези аспекти са позитивни, забележителни, животът може да бъде разрушен. От двата Секстила постъпва предложение доста често, веднага се активизира целия Тригон и се проявява космическия щит, разбира се, ако човек не се е отказал от еволюционните предложения на Секстила. Венера в опозиция с Хирон в 8 дом, обаче в хармоничен аспект с Юпитер в 10 дом и също заформят конфигурация, която хармонизира проблемите, спомага за намиране решение, добро партньорство. Накратко това представлява астрологичната картина на Пълнолунието в Риби, което е частично лунно затъмнение.
Какво влияние ще окаже на всеки един, зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва с личните планети и светилата. Повече може да почувстват енергията на лунното затъмнение родените около 18-ти през месеците септември, декември, март и юни; които имат лични планети или Луна около 25 градус на Риби, Дева, Близнаци и Стрелец. Като при родените на 17,18,19 септември в предстоящата година до следващия им рожден ден ще има утвърждаване на нещата, които са започнали преди, ще продължат уверено тяхното развитие. По време на Луна в Риби е желателно да се избягва употребата на алкохол и упойващи вещества. Способността за концентрация на ума е донякъде отслабена. Въображението въвлича съзнанието в света на илюзиите, така че всяка работа, която изисква конкретност е трудна за извършване. По-добре е да отделите време за дейности на открито, вълнуващо пътуване или да се посветите на изкуството.  Действието на Пълнолуние в Риби е до настъпването на Новолунието във Везни на 2 октомври. В този отрязък от време не е желателно да се стартират нови дейности, а да се завършат започнатите по-рано, в началото на този месец. За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!


понеделник, 2 септември 2024 г.

Новолуние в Дева

 

 Уважаеми читатели, на 3 септември 2024г. в 04:56 часа настъпва последното за летния сезон Новолуние, което попада в 11°04' на зодиакален знак Дева. Планетата, която управлява този знак е Меркурий, доскоро в ретроградна фаза на движение, но вече директна ни подканя да действаме рационално в ежедневието, да сме практични и аналитични. Меркурий се намира в знак Лъв и е във взаимна рецепция по управление със Слънцето в Дева. Тази рецепция има значението на съвпад, което подпомага преодоляването на негативните влияния от действащите квадратури в настоящия момент между Меркурий с Уран, Юпитер и Сатурн, между Марс с Нептун. Всички тези аспекти чертаят напрегнат фон за Новолунието, което настъпва в 29-ти лунен ден, изпълнен с мрачна енергия, когато действат тъмните сили.

Новолунието съвпада с фиксираната звезда Зосма, която съчетава природата на Венера и Сатурн. Звездата насърчава колекционирането, събирането на красиви вещи, притежаването на банкови книжки и дарява щастие в имотите.
В хороскопа, построен с координати на българската столица, Новолунието попада във финансовия дом втори. Това неминуемо ще донесе нещо ново в тази област, в рамките на предстоящия лунен месец, до следващото Новолуние на 2 октомври, което ще е слънчево затъмнение. Каквото и ново да предстои във финансовия сектор, ще се натъква на съпротивата от старото и ретроградно влияние, посочено от опозицията на ретрограден Сатурн в отсрещния финансов дом осми, по който са дългове, кредити, наследства и секретна информация.
Слънцето се явява господар на хороскопа с изгряващ знак (Асцендент) в Лъв. Но с опозицията от Сатурн ще се чувства спад на енергията и на самочувствието, аспектът ще поражда меланхолия и страх, депресивни настроения. Влиянието на Сатурн също може да доведе до разочарования, неуспехи или чувство на отхвърляне. От друга страна опозицията може да допринесе постигане на баланс в ежедневната работа и в партньорствата. Непосредствено преди Новолунието, Плутон за последен път се завръща в сатурновия знак Козирог, където ще остане до 20 ноември. Планетата се свързва с властта, а в този знак като за последно ще се правят опити за връщане към старите модели, където със сила се налага управление, поставящо широките маси в подчинение без свободна воля. Но както винаги, има и подкрепящи аспекти, а в случая е конфигурацията Бисекстил, формирана от Плутон, Нептун и Уран. Тази конфигурация се проявява дискретно и служи като амортисьор за трудностите в живота. Бисекстилът превръща дори неуспешните ситуации в успешни, бързо се излиза от всякакви затруднения. Проявата му е свързана с успех, със стабилизиране на кризисни ситуации.
А какво влияние ще окаже Новолунието в Дева конкретно на всеки един от нас, зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва в него с личните планети и светила. Може да се възползвате от енергията на новата Луна в Дева, която е подходяща за планиране и започване на диети и здравословен начин на живот.. Бъдете здрави!
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!