За любителите на модерната Астрология

понеделник, 2 септември 2024 г.

Новолуние в Дева

 

 Уважаеми читатели, на 3 септември 2024г. в 04:56 часа настъпва последното за летния сезон Новолуние, което попада в 11°04' на зодиакален знак Дева. Планетата, която управлява този знак е Меркурий, доскоро в ретроградна фаза на движение, но вече директна ни подканя да действаме рационално в ежедневието, да сме практични и аналитични. Меркурий се намира в знак Лъв и е във взаимна рецепция по управление със Слънцето в Дева. Тази рецепция има значението на съвпад, което подпомага преодоляването на негативните влияния от действащите квадратури в настоящия момент между Меркурий с Уран, Юпитер и Сатурн, между Марс с Нептун. Всички тези аспекти чертаят напрегнат фон за Новолунието, което настъпва в 29-ти лунен ден, изпълнен с мрачна енергия, когато действат тъмните сили.

Новолунието съвпада с фиксираната звезда Зосма, която съчетава природата на Венера и Сатурн. Звездата насърчава колекционирането, събирането на красиви вещи, притежаването на банкови книжки и дарява щастие в имотите.
В хороскопа, построен с координати на българската столица, Новолунието попада във финансовия дом втори. Това неминуемо ще донесе нещо ново в тази област, в рамките на предстоящия лунен месец, до следващото Новолуние на 2 октомври, което ще е слънчево затъмнение. Каквото и ново да предстои във финансовия сектор, ще се натъква на съпротивата от старото и ретроградно влияние, посочено от опозицията на ретрограден Сатурн в отсрещния финансов дом осми, по който са дългове, кредити, наследства и секретна информация.
Слънцето се явява господар на хороскопа с изгряващ знак (Асцендент) в Лъв. Но с опозицията от Сатурн ще се чувства спад на енергията и на самочувствието, аспектът ще поражда меланхолия и страх, депресивни настроения. Влиянието на Сатурн също може да доведе до разочарования, неуспехи или чувство на отхвърляне. От друга страна опозицията може да допринесе постигане на баланс в ежедневната работа и в партньорствата. Непосредствено преди Новолунието, Плутон за последен път се завръща в сатурновия знак Козирог, където ще остане до 20 ноември. Планетата се свързва с властта, а в този знак като за последно ще се правят опити за връщане към старите модели, където със сила се налага управление, поставящо широките маси в подчинение без свободна воля. Но както винаги, има и подкрепящи аспекти, а в случая е конфигурацията Бисекстил, формирана от Плутон, Нептун и Уран. Тази конфигурация се проявява дискретно и служи като амортисьор за трудностите в живота. Бисекстилът превръща дори неуспешните ситуации в успешни, бързо се излиза от всякакви затруднения. Проявата му е свързана с успех, със стабилизиране на кризисни ситуации.
А какво влияние ще окаже Новолунието в Дева конкретно на всеки един от нас, зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва в него с личните планети и светила. Може да се възползвате от енергията на новата Луна в Дева, която е подходяща за планиране и започване на диети и здравословен начин на живот.. Бъдете здрави!
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар