За любителите на модерната Астрология

събота, 21 септември 2024 г.

Есен 2024г.

 


Есенното равноденствие за 2024г. настъпва 15:43 часа на 22 септември. В този момент денят се изравнява с нощта за втори път през годината. Но за разлика от пролетното равноденствие, когато денят започва да нараства, след есенното денят започва да намалява в Северното Полукълбо.
Астрологично този момент съвпада с навлизането на Слънцето в зодиакален знак Везни.
В хороскопа на есенно равноденствие, с координати на българската столица, Слънцето в нулев градус на Везни попада в осми дом, по който са кредити, заеми, дългове, данъци , като цяло чуждите пари. Слънцето е управител на осми дом, тъй като началото му попада в знак Лъв, и е в хармоничен аспект с Луната, която владее партньорския седми дом. Дотук добре, но на самата партньорска ос, или така наречения десцендент, е планетата на действието Марс. Като се отчете факта, че Марс владее най-високата точка на хороскопа МС (медиум цели), то едва ли ще е спокойна есента по отношение на държавната власт, както и по отношение на съдружия, партньорства и договаряния. Макар че основният управител на МС в Скорпион е Плутон, който за последно се завърна в Козирог, където ще остане до 20 ноември. В този знак планетата на трансформацията като ретроградна ще прави опит да изчисти структури, които не функционират добре, да нанесе корекции в законите, в остарели форми на управление. Сабианският символ за 30-ти градус в Козирог гласи: тайна среща на хора, отговорни за вземането на важни решения. Способността да се поеме отговорност за избор в критична ситуация, след зряла дискусия с тези, които споделят тази отговорност. Концентрация на умствените енергии в нужния момент.
Нека се върнем на Марс, който съвпада с партньорската ос, но ако се загледате по-внимателно в диаграмата, която всъщност е хороскоп на есенното равноденствие, ще установите, че планетата е позиционирана в шести дом на здравето. Марс по отношение на здравето се свързва с вируси, висока температура, с убождания и прорезни рани, и макар да е с отслабена енергия в знака Рак, все пак предразполага за вирусни инфекции в есенния период. В медицинската астрология (има и такъв дял) на знака Рак съответстват стомах, диафрагма, гърди и трахея, лимфна система. И тук трябва да се спомене, че Марс съвпада със звездата Алхена, която се свързва с голяма жизненост и дълголетие.
Есенното равноденствие настъпва в периода между двете затъмнения, наричан "Коридор на затъмненията". През този период хората стават по-емоционални и агресивни, така че намирането на общ език ще бъде доста трудно. Коридорът на затъмнението не е добро време за начинания, най-добре е да се отложат важните дела за след 3 октомври. Поради факта, че втората половина на коридора на затъмнението – от 25 септември до 2 октомври – силно влияе на емоционалното състояние на хората, през този период са възможни чести кавги, които могат да доведат до сериозен конфликт, който може да се проточи много години.
Планетата Уран е ретроградна и се връща към съвпад със звездата Алгол, а преди при този съвпад стреляха по Тръмп. Уран и Алгол са в четвърти дом – нестабилна обстановка, трусове, мълнии, аварии с електричество, с техника, посоката е северна спрямо София, може и да е извън страната.
Сатурн е ретрограден и заедно с ретрограден Нептун са в Риби – заключен знак във втори дом, което предполага забавяния, затруднения по отношение на парите, финансови измами, които на този етап няма да се открият. Планетата, свързана с парите е Венера, силна в своя собствен знак Везни, но получава напрегнат аспект от Плутон – властта, както и подземният свят, ще контролират финансите на местна почва, така и идващите от чужбина, а може и по тяхна вина да не достигат парите до народа – планетата е управител също на знак Телец, където е най-ниската част на хороскопа, символизираща територията и населението на страната.
Телец на IC е показател е за прохладно време. Носи слаб дъжд: ту започне да ръми, ту спре и така по два-три пъти дневно. Подобен дъжд е достатъчен, за да е влажна земята, но това не е порой.
Затова, нека се възползваме от всеки хубав и слънчев ден до края на месеца, за да прекарваме повече време на открито сред природата. И да си пожелаем есен, като хубава песен!

Няма коментари:

Публикуване на коментар