За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 12 май 2022 г.

Пълно Лунно затъмнение в Скорпион

  На 16 май 2022г. в 07:14ч. българско време, Луната достига своята максимална пълнота. Пълнолунието се случва в 25°17′ на зодиакален знак Скорпион.
По време на Пълнолунието, майската "Цветна Луна" ще влезе в центъра на сянката от Земята за 84 минути и ще придобие медно-червеникав цвят. Поради този факт, това пълното Лунно затъмнение е известно още като  „Кървава луна“. Физиката е същата като при залез или изгрев. Всъщност ефектът е като хиляди изгреви и залези, проектирани върху лунната повърхност.
Пълното Лунно затъмнение ще бъде видимо в Южна и Северна Америка, както и в западната част на Европа и Африка.

По време на Пълнолуние емоциите емоциите и инстинктите достигат връх, отделно от това Луната в знак Скорпион се намира в падение, а затъмнението прави всичко това по-интензивно.
Представете си, че се намирате в тъмна стая и изведнъж лампата светва – предметите изглеждат привидно по-големи и по-ярки. Така и затъмнението ще осветли, ще извади на показ скрити в тъмната част на подсъзнанието емоции, ще "прави от мухата слон". Ще направи видими нещата, които са започнали по време на Новолунието от 30 април 2022, ще покаже тяхното развитие.
Също така ще покаже крайното развитие на неща, започнали след Новолунието от 4 ноември 2021г.,  а в споменатия период тогава се проведоха парламентарни и президентски избори.

В астрологичната карта за настоящето Лунно затъмнение Слънцето съвпада с неблагоприятната звезда Алгол – това е най-злата звезда на небето. Като цяло причинява нещастие, насилие, обезглавяване, обесване, токов удар и насилие от тълпата, инциденти и тежки наранявания.
Луната в Скорпион и Слънцето в Телец заформят със Сатурн във Водолей конфигурацията Тау-квадратура. Това е напрегнат аспект, който внася динамика, прави нещата да се случват. А как ще се случват показва планетата на действието Марс, която е управител на знака Скорпион и заедно с другия управител на знака – Плутон – сключват хармоничен аспект с Пълното лунно затъмнение. Нептун  също спуска хармоничен аспект от 11-ти дом в хороскопа на затъмнението, построен с координати на българската столица. Луната в подобни карти символизира народа, в случая ще получи подкрепа от организации, каквато е ЕС например. Марс и Нептун в Риби в 11-ти дом, а Плутон в Козирог в 9-ти дом, показват сътрудничество и подкрепа от чужбина относно нефт, газ и подземни източници на енергия. Хармоничните аспекти на Марс, Нептун и Плутон със затъмнението показват, че може да се изправите срещу всякакви несгоди смело и с борбен дух. Показва също духовна война, като хакерски атаки в интернет, разпространяване на фейкове – видео и снимков материал. Но посочва и морална победа на доброто над злото!
 
Лунното затъмнение от 16 май 2022г. затваря коридора на затъмненията, който отвори Слънчевото затъмнение от 30 април. Фокус на Лунното затъмнение в личен план са домът, семейството, интимните отношения. Сатурн поставя ограничения чрез напрегнатия аспект, изисква упорита работа, търпение и емоционална зрялост. Влиянието на Сатурн върху настоящето Пълнолуние затруднява постигането на целите и споделянето на чувствата. Но от друга страна Марс дава енергия и ентусиазъм за постигане на желанията. Нептун дарява с вдъхновение и идеализъм, засилва творческото въображение. Този аспект също повишава интуицията, което помага за намиране начин да се преодолеят поставените бариери от Сатурн. Помага за свързване с другите духовно, за споделено разбиране, което може да е невербално.
Марс в съвпад с Нептун може да има негативни прояви като параноя и заблуди, но хармоничният им аспект с Лунното затъмнение помага да защитите себе си и близките. Може да печелите битки сега чрез прояви на доброта и милосърдие, а не като атакувате другите. Този аспект на духовния воин е отличен за борба с несправедливостта.

Влиянието на Лунното затъмнение от 16 май се комбинира с това на Слънчевото затъмнение от 30 април, като образуват фаза на затъмнение, която продължава до Слънчевото затъмнение на 25 октомври 2022 г. А какво влияние може да очаква конкретно всеки един, зависи от това къде попада в индивидуалния хороскоп и какви аспекти сключва.
Защо е толкова важно да наблюдаваме промените през този период? Защото затъмнението е свързано с темата за кармата. Всяко събитие помага да видим нашите слабости, нашите болни места. Можете да проследите причинно-следствената връзка на събитията, които ни се случват, да си помогнете при вземането на решения, да изберете правилния курс. Всъщност затъмнението е помощник, който неочаквано ни подсказва с какво да работим, за да растем духовно.


За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!


Няма коментари:

Публикуване на коментар