За любителите на модерната Астрология

събота, 28 май 2022 г.

Цикъл Марс – Юпитер в Овен

  В неделя, 29 май 2022г., в 13:30ч. българско време, Марс се изравнява с Юпитер в 03°19' на зодиакален знак Овен. С това започва техният нов цикъл, който заслужава нашето внимание.
Накратко - Марс се намира в своя собствен знак Овен, а по този знак и планета са армия, оръжие, войните, стремежът към победа, завоеватели, техника, машини... Енергията тук е агресивна и планетата на разширението Юпитер я увеличава, като придава прекомерна самоувереност, а борбата е граничеща с фанатизъм.
 "По-добре да запалиш една свещ, отколкото да проклинаш тъмнината"  може да важи за ентусиаста Марс в Овен, но в горещата прегръдка на Юпитер не се задоволява само с пламъче и може да предизвика пожари – буквално и преносно.
В хороскопа, построен за този момент, с координати на българската столица, това огнено съединение попада в дома на партньорствата и на явните врагове. Този хороскоп се явява матрица, която запечатва планетните и звездни разположения за периода до следващото съединение на Марс и Юпитер на 14 август 2024г., когато ще се срещнат в 16 градуса на знак Близнаци. Затова се гледат и другите планети, както и светилата. В случая Луната и Меркурий съвпадат със зловещата звезда Алгол. Луната символизира народа и територията на страната, а  Меркурий се явява господар на хороскопа и владее най-високата му точка, където попада Слънцето. Меркурий освен това е ретрограден и внася забавяне, продължително действие.
В астрологията Алгол е една от най-нещастните звезди. Птолемей я нарича „Горгоната на Персей“ и я свързва със смърт чрез обезглавяване: отразява мита за победата на героя Персей над змиеглавата Горгона Медуза. Фиксираната звезда Алгол има природата на Юпитер, но също така ѝ се носи славата на създаваща проблеми. Казват, че е една от най-опасните звезди на небето, която причинява насилие и нещастия. Това се обяснява с факта, че Юпитер придобива всичките си най-перверзни значения: твърде много топлина, което води до екстремистки действия, които унищожават всички полезни качества на тази планета. Луната в съвпад с Алгол е предпоставка за насилствена смърт или тежка болест, трудно се избягват инциденти и тежки наранявания.

 
Положителната страна на съвпада между Марс и с Юпитер е, че е идеален за започване на всичко, което изисква енергия, ентусиазъм и смелост. Физическата сила се засилва, както и инстинктът относно това – как и кога да се започне нещо.
Аспектът дава нужното самочувствие за постигане на голям успех. Това може да бъде във всяка област от живота – от кариерата до взаимоотношенията, но най-вече във всичко от физическо естество, например в спорта.
Зодиакалният знак на съвпада между Марс и Юпитер говори за инициативите, в които ще инвестираме време, пари и енергия. Знакът предлага някои намеци за най-благоприятния начин, с който да продължите. Показани са също моралните, философските и духовните ценности (Юпитер), които са в основата на нашите действия (Марс). В този цикъл от 2022 г. ще се изправим срещу най-добрите и най-лошите прояви на зодиакален знак Овен.
Мандалата, очертана от движението на двете планети по своите траектории, гледани от Земята, представлява звезда с 11 върха. Нумерологично единадесет се счита за числото на „новите начала“, докато десет е число за завършване.
Изгрява ново разбиране, благоприятстващо действието и начинанието на нови идеи.

Дати на следващи съединения между Марс и Юпитер:

14 август 2024г.  – 16°40' Близнаци
16 ноември 2026г.  – 25°53' Лъв
19 юли 2029г.          – 19° 21' Везни
28 септември 2031г. – 21°58' Стрелец
1 декември 2033г.   – 29° 56' Водолей
18 февруари 2036г. – 13° 49' Телец
 22 май 2038 г.   – 26° 11' Рак
 
За повече информация, относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAsstro. Конфиденциалността е гарантирана!





Няма коментари:

Публикуване на коментар