За любителите на модерната Астрология

сряда, 24 август 2022 г.

Ретрограден Уран 2022

 

 
  Уран днес е с нулева стойност на движение, спрял е своя ход на 18º55' в Телец, преди да премине в ретроградна фаза. Всяка година около 5 месеца Уран е ретрограден, а малко преди да обърне своя ход назад планетата е стационарна. Този момент е важен да се отбележи, тъй като енергията му се засилва и ставаме свидетели на невероятни пробиви в науката. Уран е по-високооктавен вариант на Меркурий, а това включва висши нива на комуникация. При него винаги става дума за новаторство, изобретения и нови идеи. Когато Уран е стационарен и образува аспекти с личните ви планети, ще ви се случват необичайни и удивителни неща, били те добри или лоши. Уран ще подтиква в този момент да скъсате с миналото и предприемете внезапни промени, за които по-късно може да съжалявате.
В ретроградна фаза на движение преминава на 26 август, като образува негативен аспект с Луната и с Венера. Заедно със споменатите и със Сатурн заформят конфигурация Тау- квадратура. Това предполага динамични промени, освобождаване на трудно контролируема енергия, но ако успее тази енергия да се канализира в градивна форма, тогава може да се очакват изключително добри реформи. Ретроградната фаза предполага поглед назад и нанасяне на корекции където е нужно. Уран е известен като планетата на революцията и бунта, и носи промяна в голям мащаб. Когато е в Телец създава промяна около основите, върху които сме изградили живота си. Структурите падат, начинът, по който инвестираме парите си и доставяме храната си е коренно различен от преди, а взаимоотношенията се развиват и изграждат по различни начини. Напрегнатият аспект с Венера ще ни тласне да търсим свобода в партньорства, които не ни позволяват да сме с истинската си същност.
Повече ще почувстват ретроградната фаза на Уран фиксираните знаци в зодиака. Това означава, че знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей ще направят големи трансформиращи промени, които ще разтърсят световете им към по-добро (въпреки че в началото няма да се чувства така).
Някои ще изпитат външни промени, други вътрешни, но промени ще има за всички, като в повечето случаи са непредвидени – така действа Уран, непланирано, неочаквано и светкавично. Но затова са астрологичните прогнози – предупреждават, както прогнозата за времето предупреждава за опасност от гръмотевична буря и да не стоите на открито или под високи дървета, да изключите мобилния си телефон.
Уран е известен като "Великият будител" , а когато е ретрограден има за цел да отвари очите за неща от живота, които трябва да се променят. В случая належащи промени, а не предизвикани от мимолетен импулс. Не се поддавайте на внезапните пориви за промени, не бързайте – планетата е ретроградна до 22 януари 2023г. , когато спира на 14º56' в знака Телец, преди да тръгне отново напред на 26 януари. Тогава се очаква и животът в колективите да потръгне напред, а всеки един е част от общото, затова и всеки един е добре, когато е част от здраво общество. Бъдете здрави!

Няма коментари:

Публикуване на коментар