За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 22 декември 2022 г.

Новолуние в Козирог

 

  На 23 декември в 12:16 часа настъпва последната нова Луна за тази година. Новолунието се случва в 01°32′ на зодиакален знак Козирог. Няколко часа по-рано, в 08:07ч. сутринта настъпвa 30-ти лунен ден, който трае само четири часа. Това са часове на хармония и любов, на покаяние и прошка. През този лунен ден е желателно да се завършат всички започнати през месеца дела и да се направи равносметка. Това е най-добрият ден за почивка, за съзерцаване на красотата. През този ден е опасно да пренапрягате мозъка си, противопоказани са остри, силни миризми.
Новолунието в Козирог попада в най-високата част в хороскопа, построен за този момент с координати на българската столица. В самото начало на сектора, по който са държавната власт и управлението на страната. В съединение с МС (медиум цели) – връхната точка на хороскопа, която показва поставените цели и тяхното достигане. Новолунието е период за поставяне на ново начало, а разположението му ще активира делата на най-високо разположения 10-ти дом, върховната власт на държавата. По всичко личи, че ще бъдат правени опити за съставяне на ново правителство, в рамките на новия лунен месец. А пречки няма да липсват, тъй като управителят на хороскопа и на неговата връхна точка е Юпитер, който е в напрегнат аспект с Новолунието. Юпитер символизира правото, юридическите институции, банките и чужбина, и се намира в първия градус на знака Овен, в първи дом на хороскопа. Квадратурата на Новолуние с Юпитер може да провокира проява на прекалена самоувереност, което да доведе до провал. Нужен е самоконтрол по отношение проявите на оптимизъм, ентусиазъм и увереност, които могат да доведат до успех, ако се използват разумно и умерено.
Новолунието на 23 декември в квадрат с Юпитер представлява изпитание за характера и вярата. Алчността и излишествата могат да доведат до загуби и разочарования. И като споменах вярата, то планетата Юпитер се свързва с религия и вяра, а новата Луна изгрява непосредствено преди най-светлия празник – Рождество Христово.
В хороскопа на Новолунието са налице хармонични и подкрепящи аспекти. Планетата Нептун е основен управител на хороскопа и е в хармоничен аспект с планетата Меркурий, която управлява онези части в хороскопа, по които са партньорствата, комуникацията, документацията и кратките пътувания. Разположението на планетите показва, че в делови план партньорските отношения ще се развиват благоприятно, макар не всичко да е явно и на показ. Този аспект също показва кратки пътувания в следващите дни до съседни, морски страни, както и на други места за отдих, близо до вода или с минерални извори. Меркурий в съединение с Венера придава изисканост в устната и писмената реч, проява на дипломатичност и наслада от общуването с другите. Венера от своя страна е в хармоничен аспект с Уран, а това дава веселие и непринуденост, вълнуващи любовни отношения, необичайни приятелства.
Влиянието на Новолунието от 23 декември 2022г. продължава до следващото на 21 януари 2023г. Най-доброто време за започване на нови проекти е по време на растяща Луна, а това са следващите две седмици до Пълнолунието на 6 януари 2023г.
С пожелание за Весела Коледа и всеки да получи желания подарък!
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар