За любителите на модерната Астрология

сряда, 28 декември 2022 г.

Меркурий ретрограден в Козирог

 

  Днес планетата Меркурий се намира в стационарна фаза – спира в 24° 08' на знака Козирог преди да премине в ретроградна фаза на движение на 30 декември 2022г.

Когато Меркурий се намира в знака Козирог мисълта е ясна, обективна и практична, а преценката е трезва и рационална, без излишни емоции и субективизъм. Меркурий в Козирог мисли мащабно и стратегически, прави реалистични планове, при които се придвижва търпеливо стъпка по стъпка в избраната посока. Реализмът добива водеща роля в общата картина. Думите добиват директен смисъл и прецизността става важна за всички. В този период всяка задача от практическо естество изглежда решима, стига да ѝ се посвети достатъчно време и да се обмисли от всички страни.
Меркурий в стационарна фаза се характеризира със склонност към бърборене, плагиатство, човек седи дълго време на телефона, разпространява клюки. В най-добрия случай това може да означава научен работник, който е бил толкова потопен в своя научен проблем, че напълно се е откъснал от външния свят. Например жена, която в името на работата си отхвърля семейството и децата си. Препоръчително е през тези два дни, докато е стационарен, да не сте активни в контактите, да пътувате по-малко. Мълчанието е злато.
През този период е желателно да се избягва решаването на административни въпроси, да се правят назначения на персонал, да се съставят и подписват документи. Трябва да сте подготвени за нарушаване на споразумения, забавяне, спънки. Сабианският символ на 25-ти градус в Козирог представлява първото осъзнаване на културните ценности чрез чувство на наслада. Изтънчени чувства. Психологическо обогатяване.
Меркурий се намира в този момент в съединение с Венера – този аспект обединява хората и насърчава сътрудничеството. Подпомага воденето на преговори за решаване на конфликти, за намиране на мирни решения при възникнали спорове.
В периода на ретрограден Меркурий е много вероятно всички планове да бъдат връщани за преразглеждане, нищо да не се случва по предварително установен график. Електрониката излиза от строя, уредите се повреждат. Комуникациите се провалят и колите внезапно трябва да бъдат закарани в сервиз. Не се препоръчва вземането на съдбоносни решения, смяна на работата, приемане на оферти – има голяма вероятност за грешен избор.
Но е добър момент да се преосмисли какво означават общественото признание, успехът в кариерата и амбицията. За някои творчески надарени хора обратното движение на Меркурий служи като тласък за нови идеи, провокира прилив на таланти и блестящи проекти. Внимателно обмислените действия и използването на собствения потенциал водят до бързи промени в живота.
Меркурий е стационарно директен на 18 януари 2023г. – спира на 8°24' в Козирог, преди да тръгне напред на 20 януари 2023г. Тогава ще се намира в куинконкс с планетата Марс – този аспект предполага ментално приспособяване. Сабианският символ на 9-ти градус на Козирог е ангел с арфа се движи по небесния път. Постигане на хармония в ежедневието чрез абстрактно и възвишено разбиране.

Знакът Козирог е свързан с основите и традициите, и следователно ретроградното движение на Меркурий дава добра възможност за изучаване на семейната история и традициите. Струва си да се преразгледат отношенията с близките, да се избягват конфликти с роднини. Довършете започнатите неща и посветете време на дома. Медитирайте повече, почивайте, спете и прекарвайте време на открито. Изчистете паметта на телефона и компютъра. И собствените мисли също, за да посрещнете Новата Година на чисто, по-мъдри и с реално поставени цели, както професионални, така и в личния живот. Спорна 2023-та година!

VictoryAstro

Няма коментари:

Публикуване на коментар