За любителите на модерната Астрология

петък, 5 май 2023 г.

Лунно затъмнение в Скорпион

 

 
  На 5 май в 20:34ч. Луната достига до своята пълна фаза в 14° 58' на зодиакален знак Скорпион. Пълнолунието този път е Лунно затъмнение – по време на максималната фаза Луната ще е навлязла в земната полусянка с почти целия си диаметър. Настоящето Лунно Затъмнение затваря пролетния коридор на затъмненията, отворен от Слънчевото затъмнение в Овен на 20 април 2023г.
Луната не се чувства комфортно в знак Скорпион, където се намира в падение. При всяко Пълнолуние емоциите достигат своя връх, а в знак Скорпион са много по-наситени. Настоящето Пълнолуние е Лунно затъмнение, а това прави енергията му още по-интензивна, емоциите може да ескалират, да породи високо напрежение и загуба на контрол, следствие опозицията с планетата-бунтар Уран.
Луната в Скорпион е във взаимна рецепция по екзалтация с Уран, което има действието на съвпад. Енергията на Лунното затъмнение е подсилена от енергията на Уран, както и от тази на планетата Марс, с която също са във взаимна рецепция по управление. Уран е революционер, действа непредсказуемо и създава предпоставки за неочаквани и непланирани събития. Марс е воин, действа импулсивно и агресивно. Всичко това може да направи хората трудно да се владеят, да извади на показ сенчестите страни на характера.
В астрологичната карта, построена с координати на българската столица, Лунното затъмнение попада в дома на тайните, скритите неща и е в съединение с Асцендент, с началото на хороскопа. Луната в хороскопа управлява дома, по който е съдебната система и това ще е на дневен ред в следващите няколко месеца. Най-високата точка в хороскопа, по която е държавната власт, се намира в знак Лъв, с управител Слънцето.
Слънцето е разположено в дома на ежедневната работа и на здравето, и е в съединение с началото на партньорския дом 7-ми. Партньорства трудно ще се формират, а създадените ще са подложени на натиск и в опасност от разпадане, тъй като Уран също попада в началото на партньорския дом. Уран в съединение с Десцендент е аспект на развода, дава предпоставки за бързо възникване на партньорства, които не са трайни.
Това навежда на мисълта, че трудно ще се формира редовно правителство, което да издържи напред във времето. Затъмнението в опозиция на Уран поражда силна нужда от независимост, което противоречи на лунните нужди от емоционална подкрепа. Подсъзнателната нужда от промяна може да предизвика спонтанни и необичайни действия, но това не е подходящото време за значителни промени. Нужно е търпение, тъй като импулсивните реакции и емоционални решения могат да доведат до създаване на хаос.
В астрологията лунните затъмнения се свързват с освобождаване от миналото, от стари модели и поведение, които вече не служат. Лунното затъмнение в 12-ти дом в хороскопа, построен за българската столица, ще осветли скрити неща, ще извади на показ неявни врагове. И понеже този дом е свързан с миналото, затъмнението може да извади "скелети от гардероба", да активира подсъзнателните страхове. Време е да се изправим пред сенките си, да се отървем от миналото и да направим път за нови начала.
Лунното затъмнение съвпада с фиксираната звезда Zubenelgenubi, наричана още Южна чаша. Звездата съчетава природата на Сатурн и Марс, и създава пречки, болести, лъжи, насилие, престъпление, позор и разруха. Когато попада на Асцендент, както в случая, показва опасност във връзка с вода.
Сабиански символ на15-ти градус в Скорпион гласи: Весели деца играят около пет купчинки от бял пясък.
Светът на петте сетива като място за проявление на Бога и душата. Честност в себеизразяването.
Лунното затъмнение на 5 май е повлияно от Слънчевото затъмнение на 20 април, заедно те образуват фаза на затъмнение, която продължава до слънчевото затъмнение на 14 октомври 2023 г.
А какво влияние ще окаже Лунното затъмнение персонално на всеки, зависи къде попада в индивидуалния хороскоп и какви аспекти сключва в него.
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар