За любителите на модерната Астрология

понеделник, 15 май 2023 г.

Юпитер в Телец

 

 

  На 16 май 2023 г. в 20:30 часа, българско време, Юпитер напуска зодиакален знак Овен и навлиза в Телец . Юпитер ще остане в знак Телец до 25 май 2024г. Навлизането на Юпитер в нов знак е един от важните транзити за годината. Нещо в живота (посочено от областта в хороскопа, управлявана от Юпитер) е на път да се промени. Юпитер прекарва приблизително 1 година във всеки знак, връщайки се в същия знак на всеки 12 години. Планетата премина за последно през знака Телец в периода 4 юни 2011г. - 10 юни 2012г. Може да се върнете назад в този период, за да си припомните как се е отразил транзита на планетата през този знак в личния ви хороскоп. При мене се случи в онази част на хороскопа, свързвана с чужбина, и осъществих екскурзия зад граница. Макар и кратка, беше вълнуващо преживяване и се запознах с интересни хора.
Юпитер е планетата на растежа, разширението и изобилието. Телец е знакът на ресурсите, парите, материалните и морални ценности, последователността и здравия разум. В мунданен план Юпитер в Телец ще насочи вниманието към ресурсите, финансовите пазари и иновациите. На лично ниво сектора, през която Юпитер транзитира в рождения хороскоп, ще покаже областта от живота ви, където може да се очаква растеж и изобилие. Юпитер в Телец ще измести фокуса към материални притежания, финансов растеж, желание за комфорт и стабилност, като насърчава предприемане на практически стъпки към постигане на целите.
По време на ингреса (смяната на зодиакалния знак) Юпитер е връх на Тау-квадрат с Плутон и с Марс – напрегната конфигурация. В астрологичната карта, построена за точния момент на ингрес, с координати на българската столица, планетата Юпитер управлява дома на финансите, това е естественият дом на знака Телец. Юпитер е съуправител на 4-ти дом, свързван с територията на страната и с народа. Юпитер в Телец в квадрат Плутон във Водолей може да създаде напрежение и конфликт между желанието за материален растеж и нуждата от трансформация. Този аспект ще ни изправи пред редица предизвикателства, като често ключът на всички проблеми ще трябва да търсим в себе си.
Плутон е управител на хороскопа, тъй като асцендентът попада в знак Скорпион. В този знак попада и куспидата (началото) на 12-ти дом. Напрегнатият аспект на Юпитер с Плутон може да разкрие тайни, свързани с големи пари. Плутон обича да разкрива мръсотията. Квадратът е напрегнат аспект, който показва какво не работи и има нужда от корекция. Юпитер в знака на здравия разум – Телец е в противоречие с Плутон във Водолей и плана за постигане на власт чрез средствата на технологиите. Този транзит определено не е лесен. Някои корекции са неизбежни. Първо трябва да се промени това, което не работи, за да може след това да се извлекат ползи от съвпада между Юпитер и Уран през следващата година. Точният съвпад между двата гиганта ще се случи на 20 април 2024г. в 20° на знак Телец. Съвпадите между Юпитер и Уран са времена на бърз напредък и иновации. Типът напредък, който носи съвпадът на Юпитер с Уран в Телец, е реален и ще остане тук. Животът може да вземе неочакван обрат към по-добро. Тази комбинация се смята за една от най-щастливите по отношение на финансовия сектор.
Транзитът на Юпитер през Телец завършва със съвпад между Юпитер и Венера в 29° Телец на 23 май 2024 г. Съвпадите на Венера с Юпитер са едни от най-благоприятните транзити в астрологията. Венера ще е в своя собствен знак Телец. Но трябва да се отчете също това, че в този знак и градус се намира звездният куп Плеяди. Венера в съвпад с Плеяди носи загуба на репутация и на богатство, а Юпитер в съвпад с Плеяди носи правни проблеми, загуба от роднини, опасност от екстрадиране и затвор. Но това е след година, а сега нека посрещнем Юпитер в Телец с нагласата за изобилие и подобряване на финансите. А подобрение може да се постигне като се избягват ненужните разходи и се научим как рационално да харчим пари, като не се отказваме от нещата, които на пръв поглед не са от жизнена необходимост, но в същото време радват душата. Късмет!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар