За любителите на модерната Астрология

петък, 19 май 2023 г.

Новолуние в Телец

 

 

  На 19 май 2023г. в 18:53ч. настъпва Новолуние в 28° 25' на знака Телец, където Луната е в екзалтация.
Новолунието е в хармонични аспекти – секстил с Марс в последен градус на Рак и секстил с Нептун в 28-мия градус на Риби. Новолунието в секстил с Марс дава енергия, увереност, сила, смелост, инициативност, мотивация и състезателен дух. Този аспект е добър за физическа активност, творческа работа и бизнес.
Новолуние в секстил Нептун дарява интуиция, въображение, креативност и състрадание.
Марс в тригон с Нептун прави отношенията по-нежни и духовни. Споменатите три аспекта образуват конфигурация "Бисекстил", където Новолунието се явява неин връх.
Бисекстил, за разлика от големия Тригон, се проявява дискретно, но се възприема по-силно и служи като амортизатор на житейските затруднения. Тази конфигурация е носител на лекота, радост, оптимизация на житейските процеси, и дори неуспешните ситуации превръща в успешни, бързо се излиза от всякакви затруднения. В най-добрият случай Бисекстил е защита, хармония, запазване на силите, но дискретно.
Неговата проява е свързана с успеха, със стабилизацията на кризисните ситуации. Неговото действие не е натрапчиво. Такава конфигурация показва как (чрез кои планети) и в коя сфера (дом) ще може да се преодолее напрежението, силните противоречия да се хармонизират.
В астрологичната карта, построена с координати на българската столица, Новолунието попада в дома на партньорствата, като Луната и Слънцето владеят 9-ти дом, свързван с далечните пътувания, връзките между далечни места (като големи магистрали, обхващащи една страна) и висшето образование (колежи и университети). 9-ти дом може да показва правни проблеми, проблеми със съдебната система на държавата.
Планетата Марс, която участва в споменатата конфигурация, също е разположена в 9-ти дом. Марс се свързва с армия, силовите структури, спортни състезания и спортисти, с машини, техника, оръжие.
Другата планета, която участва в конфигурацията – Нептун, е разположена в 4-ти дом, по който е територията на страната, както и населението. Нептун създава илюзии, обществени утопии, а разположен в този дом показва валежи, наводнения.
Въпреки положителното влияние на конфигурацията, в която участва Новолунието от партньорския 7-ми дом, партньорствата ще са подложени на риск да се разпадат, да не са трайни. Виновник за това е Уран, разположен точно върху партньорската ос – Десцендента. Уран на това място поражда разрив в отношенията. И не говорим за лични отношения, а за тези в страната, на държавата.
Новата Луна е във взаимна рецепция по управление с Венера, което донякъде ще намали напрежението от полуквадрата между планетата с Новолунието. Венера управлява дома на партньорствата, на приятелите и съюзниците, но и на тайните врагове. Планетата е разположена в дома на чуждите пари, на кредити и дългове, заеми и данъци. Ще има стремеж към установяване на партньорства с едничката цел да се доберат до чуждите пари, сключване на брак по сметка в политиката. Да не забравяме, че Телец все пак е финансов знак.
Юпитер също е вече в Телец, като сключва напрегнат аспект с ретрограден Плутон, управител на хороскопа. Този аспект поражда силна амбиция, но безмилостното поведение ще има последствия. Плутон ще се опита да премахне негативните прояви на Юпитер, като алчност, корупция, безнравственост и беззаконие. Това от своя страна може да предизвика възбрани, фалити, загуба на работни места, рецесия. Новолунието в Телец попада в градус на фалита. Намира се в близост на звездния куп Плеяди. Но по-голямо влияние на Новолунието оказва звездата Алгол, която причинява нещастие, насилие, обезглавяване, обесване, токов удар и насилие от тълпата. Това е най-злата звезда в небето. Луната от сутринта на 19 май до настъпване на Новолунието, ще се намира в 29-ти лунен ден. В двадесет и девети лунен ден се препоръчва въздържане от активни действия и започване на нови неща. Всичко започнато в този ден е обречено на крах. Новите начинания отложете за следващите дни, когато Луната нараства, а с това и възможността начинанията да се развиват успешно.
Влиянието на Новолуние е до Пълнолунието на 4 юни, тази година. А какво влияние ще окаже на всеки един, зависи къде попада в индивидуалния хороскоп и какви аспекти сключва. 
 
За повече информация, относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар