За любителите на модерната Астрология

вторник, 13 юни 2023 г.

Лято 2023

 


 Лятото за 2023г. настъпва в 17:58ч. на 21 юни, с навлизането на Слънцето в зодиакален знак Рак. Този знак е един от четирите кардинални знака – Овен, Рак, Везни и Козирог, наречени така защото бележат началото на четирите годишни сезона. Когато настъпи летният сезон, Слънцето се задържа в една точка, ден преди и ден след точното време на астрономическото лято. По тази причина се нарича още Лятно Слънцестоене, при което денят е най-дълъг за Северното полукълбо, за разлика от Южното полукълбо където по това време настъпва Зима и нощта е най-дълга. Лятното Слънцестоене при нас се отбелязва с някои езотерични обреди и ритуали, като бране на билки, които са поели най-много слънчева светлина в тези няколко дни. Празникът, свързан с Лятно Слънцестоене се нарича Еньовден и се счита, че водата тогава е също лековита, тъй като Слънцето се е "окъпало" в нея. Еньовден се отбелязва всяка година на 24 юни, а в православната църква на този ден се почита рождението на Йоан Кръстител, наричан Предтеча.
Сезонната астрологична карта, построена за точния момент на настъпване на лятото, с координати на българската столица, е с изгряващ знак Скорпион. Управители на Асцендента са планетите Марс и Плутон. Марс е разположен в 9-ти дом в знак Лъв, а Плутон е ретрограден и разположен в самото начало, куспидата на 3-ти дом в знак Козирог. Това, че господарят на хороскопа за летния сезон е ретрограден е предизвикателен аспект – ще са налице забавяния, връщане назад към миналото и преразглеждане на държавни документи, на документация, свързана с големите пари, с подземния свят, с подземните богатства, сред които нефт и газ. Понеже Плутон управлява и 12-ти дом, ще се активират тайните врагове, ще е налице задкулисие, което ще се стреми да господства заедно с видимата, с реалната власт. Другият господар на хороскопа – Марс, е в предизвикателен аспект с планетата на неочакваните промени Уран, застанала на партньорската ос – Десцендент. Уран на това място ще клати партньорствата, ще създава нестабилност даже сред утвърдени партньорски взаимоотношения, подклаждани отвън – Марс заедно с Венера, управляваща партньорския дом, се намират в 9-ти дом – чужбина, в знак Лъв, чийто управител е Слънцето, символизиращо президента в този вид хороскопи. Самото Слънце се намира в дом 8-ми, по който са секретните документи и чуждите пари, заеми и дългове, данъци.
Слънцето в 0 градуса на знак рак съвпада с постоянната звезда Менкалинан, която съчетава природата на Меркурий и Марс. Звездата може да донесе безчестие или насилствена смърт.
В най-ниската част на хороскопа, по която се разглежда територията и населението на страната, на оста Имум цели е разположена планетата Сатурн в знак Риби. Сатурн в този вид хороскопи представлява правителство, премиер, държавни структури, закони, правила, забрани, ограничения, традиции, числа, схеми, академична наука, прокуратура, дисциплина и ред. Сатурн също е ретрограден, ще действа с поглед назад и навътре, обаче е в хармоничен аспект с планетата Юпитер, по която са съдебната система и конституцията.
По тази част на хороскопа също се разглежда времето за сезона, а то продължава тенденцията на пролетната карта – знак Риби на IC с управител Нептун в 4-ти дом предвещава хладно и дъждовно време. Като добавим и знак Скорпион на Асцендент, то може да се очакват проливни дъждове и срутване на земна маса, пропадане на пътна настилка, падане на камъни заради Сатурн в 4-ти дом на IC.
Нека бъде Лято, щастливо и успешно!


Няма коментари:

Публикуване на коментар