За любителите на модерната Астрология

петък, 30 юни 2023 г.

Ретрограден Нептун в Риби

 


  Нептун на 30 юни спира своето движение на 27° в зодиакален знак Риби, за да тръгне назад на 2 юли 2023г. Ретроградното движение ще продължи до 6 декември, когато отново ще спре, преди да стане директен в 24° Риби. Планетата е в ретроградно движение всяка година за около пет месеца. Ретроградно се нарича "обратното" движение на планетите. Разбира се, те не напускат орбитите си, но такава илюзия се създава за условния наблюдател от Земята. Нептун е планета, която е кръстена на римския бог на дъжда, водата, моретата и океаните. В периода на ретрограден Нептун чувствителността към определени житейски събития се изостря при хората. Някои ще сънуват повече, ще имат ярки съновидения, други ще имат безсъние, от каквото не страдат обикновено. Силата на Нептун е скрита от човешкото око и поради факта, че се смята за планетата на интуицията и мистичното, на „третото око“. Ретроградният Нептун е идеално време за духовно самоусъвършенстване. Книгите за самопомощ или съветите могат да помогнат, както и медитация, йога, Таро, астрология, плуване и здравословна диета без токсини. Фобиите, хипохондрията и параноята могат да станат по-забележими по време на ретрограден Нептун, но също така и по-лесни за обсъждане. Светът може да изглежда скучен, когато теориите на конспирацията са развенчани Периодът е особено добър за хората на изкуствата- поезия, музика, рисуване и други, за които е нужно вглъбяване и усамотение, за да творят. Подходящо време е за занимания със собствено усъвършенстване, психология, духовни практики и други подобни. Фотографията и филмите също са по Нептун и може да подредите албумите със стари снимки.
Какво още да се направи през ретроградния период на Нептун:
На първо място, трябва да сме максимално внимателни към водата, която е основен елемент на Нептун, владетел на знака Риби. Под влияние на този знак са ходилата, пръстите на краката, лимфата, психиката.
Да развием духовността и потърсим в себе си божествената частица. Да опознаем себе си. За тази цел може да потърсим помощ от психолог, да четем езотерична литература и да медитираме.
Да вършим благотворителна дейност.
Да сбъднем мечтите си!
 
За повече информация, относно предлаганите астрологични услуги, изпратете лично съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана.


Няма коментари:

Публикуване на коментар