За любителите на модерната Астрология

събота, 3 юни 2023 г.

Пълнолуние в Стрелец

 

 
 На 4 юни 2023г. в 6 часа 42 минути настъпва Пълнолунието, което попада в 13°18' на зодиакален Стрелец.
Пълнолунието не сключва мажорни аспекти, но участва в конфигурация, сформирана от аспектите на Слънцето и Луната с Венера. Конфигурацията "Копие" е образувана от полуквадрат 45° между Слънцето и Венера, квадрат и половина 135° между Венера и Луната, и опозиция между Луна и Слънце, каквото всъщност представлява Пълнолунието. Конфигурация "Копие" е триъгълна фигура, чиято енергия се изразява като засилване на проблемите, допълнителни усложнения, лошо партньорство. Когато Венера участва в космическа конфигурация, това поставя акцент на финансовите институции и жените. Слънцето означава, че космическите процеси насочват своята енергия към лидерите на обществото, а участието на Луната показва насочване на енергия към широките народни маси. Като цяло конфигурацията изразява слаби дисхармонични и напрягащи енергии.
Пълнолунието сключва широк хармоничен аспект с Марс в Лъв. Макар с по-голям орбис от точните 120° за тригон, аспектът е действащ и има своето предназначение. Пълнолунието в тригон Марс усилва чувствата, дава смелост, инициатива, които ще помагат за постигане на желанията особено във връзките. Марс в Лъв дава допълнителна смелост на хората да последват сърцата си.
Юпитер е планетата – управител на знак Стрелец, а в хороскопа на Пълнолунието сключва хармоничен аспект със Сатурн. Това ще оказва положително влияние на темите, свързани с партньорствата, с държавната власт и закона, отношенията с далечни страни, с юридически инстанции и съда, с чуждите пари – задължения, заеми и полагащи се пари, които идват отвън. Това е така, тъй като Сатурн в хороскопа на Пълнолунието в Стрелец владее 8-ми, 9-ти и 10-ти домове, а Юпитер партньорския дом 7-ми, както и вмъкнатия знак Риби в 10-ти дом. Това, че е вмъкнат означава, че не са изцяло изявени неговите качества, а Нептун там показва неяснотите и заплетените ситуации, свързани с върховната власт в държавата.
Основна тема на това Пълнолуние ще са финансите и ежедневните нужди – Луната управлява финансовия дом 2-ри и е разположена в 6-ти дом, по който са ежедневната работа, службата и здравето.
А под влиянието на огнения знак Стрелец, ще се поражда нужда от приключения. Не е задължително да са физически, душата също може да скита свободна, като стрелата когато излети от ръцете на стрелеца. По пътя си към целта може да прави обрати и завои, колкото е необходимо, за да почувства идващата промяна. Някои от великите приключения могат да се случат в съзнанието, когато се пречупват остарели модели. Стрелецът е също знак на вярата и помага да се приеме, че най-доброто предстои.
Влиянието на Пълнолуние в Стрелец е до Новолунието на 18 юни 2023г. Какво влияние ще окаже на всеки един от нас, зависи в кой сектор на рождения хороскоп попада и какви аспекти сключва. Бъдете здрави!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар