За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 18 ноември 2021 г.

Пълнолуние и Лунно затъмнение в Телец

 


Здравейте, читатели и почитатели на страницата!

Пълнолунието в петък, 19 ноември 2021 г., всъщност е частично Лунно затъмнение. Луната достига своята пълна фаза в 10:58ч. на 27°14′ Телец. Трябва да се отбележи, че Луната обича много този зодиакален знак и в него се намира в екзалтация. На места ноемврийското Пълнолуние е известно като "боброво". Според най-популярното предположение, това необичайно име идва от там, че по това време бобрите се подготвят за зимата и са особено активни в изграждането на своите язовирчета. След ноември бобрите обикновено се крият до края на пролетта.Друго име на ноемврийското Пълнолуние е „мразовита луна“- така се е наричала в много американски индиански племена.
Пълнолунието, както отбелязах в самото начало, е частично Лунно затъмнение, което ще се наблюдава от Америка, северните части на Европа, източните части на Азия, Австралия и Тихия океан.Това е последното лунно затъмнение през 2021 г. и отваря коридора на затъмненията, който ще затвори пълното слънчево затъмнение на 4 декември 2021г. Настоящето Лунно затъмнение е най-дългото частично лунно затъмнение не само за този век, а за следващите 500 години. Цялото събитие ще продължи приблизително 6 часа, но наблюдателите от различни части на света ще могат да видят само фрагменти от него.
Частични лунни затъмнения се случват, когато Земята преминава между Слънцето и Луната, но те не са подравнени, а само част от видимата повърхност на спътника попада в сянката, създадена от Земята. Наблюдателите в повечето страни ще видят как до 97% от повърхността на Луната попада в сянката на нашата планета.
И сега да се обърнем към звездите и направим астрологичен прочит на това небесно събитие:
Пълната Луна в този момент сключва хармоничен аспект с планетата на дълбоките трансформации Плутон. В хороскопа на Лунното затъмнение, построен с координати на българската столица, Плутон управлява неговата най-висока точка МС (Медиум цели), която се свързва с върховната власт. Както знаем, това е актуална тема в този момент- след няколко дни предстои окончателен избор на Президент. И този избор, както и свикването на НС попадат в коридора на затъмненията. Какво означава това- затъмненията никога не се случват единично, те винаги преминават по двойки- едното слънчево, другото лунно, с интервал от време между затъмненията от около две седмици. Тези интервали между две или три затъмнения се наричат "коридор на затъмнението". Между две затъмнения се случват неизбежните събития в живота и той придобива фатален оттенък. С други думи, в "коридора на затъмненията" трябва да слушате вътрешния си глас, той трябва правилно да ви отведе където трябва. Или всички събития, случили се в „коридора“, не могат да се променят. Могат да се случат както добри, така и лоши, просто значението на събитията се увеличава по важност. Ако лунното затъмнение предхожда слънчевото затъмнение, както е в този случай, ситуацията в определена сфера на живота достига критична точка, което изисква преосмисляне и намиране на нов подход по време на слънчевото затъмнение, което следва лунното. Твърди се, че най-неблагоприятното време са средните точки. Това са времеви точки на еднакво разстояние от двете най-близки затъмнения. В този коридор на затъмнението това е 26 ноември- средата между настоящето Лунно затъмнение и предстоящото Слънчево затъмнение на 4декември.
Това лунно затъмнение е част от серията Saros 126, т.е. цикли от затъмнения . Серия 126 на Лунен Сарос се повтаря на всеки 18 години и 11 дни, като съдържа общо 70 лунни затъмнения, включително 14 пълни лунни затъмнения.
Лунните затъмнения са едни от най-интензивните инструменти, които Вселената използва, за да промени нашите пътища и да ни накара да се развиваме. Хората ще бъдат разтревожени, сякаш усещат, че нещо голямо ще се случи.
Лунните затъмнения носят огромни промени, повратни моменти в живота ни.
Настоящето Пълнолуние и Лунно затъмнение не прави изключение. Както споменах вече, намира се в положителен аспект с планетата на дълбоките промени и трансформации Плутон. Дали обаче ще са положителни промените, след като Пълнолунието попада върху постоянната звезда Алгол, която има разрушително влияние, причинява нещастие, екстремизъм, бруталност, насилие, насилие от тълпата, болест и смърт. По-специално съвпада на Луната с Алгол причинява тежки заболявания, злополуки и тежки наранявания.
Пълнолунието е в напрегнат аспект с Юпитер, което добавя риск от алчност, неморалност, безотговорност и прекаляване, а това подхранва разрушителната и брутална природа на звездата Алгол.
По време на всяко едно Пълнолуние емоциите вземат връх, а по време на Лунно затъмнение всичко това е увеличено.
Лунното затъмнение в хармоничен аспект с Плутон може да помогне да получите достъп до най-дълбоките и тъмни части на вашето подсъзнание, което от своя страна спомогне да преодолеете страха и излекувате отминали травми.
Може да изпитате променливи настроения, а променящите се вкусове могат да причинят затруднения във взаимоотношенията. Нелоялността много вероятно би довела до срам или скандал, когато бъде разкрита. Тенденция да понижавате стандартите си. Щедростта е добър начин да се избегне всякакъв морален разпад. Благотворителната работа би била подходяща, но не забравяйте да оставите достатъчно за себе си. Лунното затъмнение през ноември 2021 г. призовава към материално и духовно израстване, а затова са необходими умереност и отговорно отношение. Образованието, религията или други форми на духовност могат да ви помогнат, ако започнете да губите вяра.
Лунното затъмнение на 19 ноември заедно със слънчевото затъмнение на 4 декември образуват фаза на затъмнение, която ще оказва влияние до слънчевото затъмнение на 30 април 2022 г. А какво влияние ще окаже настоящото лунно затъмнение конкретно на всеки един, зависи от това къде в личния хороскоп попада и какви аспекти сключва. С пожелание за леко преминаване през коридора на затъмненията и намиране на благоприятен изход от всяка една ситуация! Бъдете здрави!


За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, направете запитване чрез съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар