За любителите на модерната Астрология

четвъртък, 31 март 2022 г.

Новолуние в Овен


  На 1 април 2022г. в 09:24ч. българско време започва новият лунен месец. Новолунието се случва в 11°30′ на зодиакален знак Овен. Овен е пионерът в зодиака, първият зодиакален знак, а периодът, съпътстващ новата Луна е подходящ за ново начало, тъй че двойно е подчертан стремежът за инициативи и начинания. Всяка една дейност, за която се изисква ентусиазъм, вдъхновение и плам, стремеж към лидерство, ще получи подкрепа в първите дни на това Новолуние, а тези дни са най-добрите в годината за планиране, за замисляне на всякакви проекти, свързани с ново начало или възобновяване на изоставени проекти, за които не са достигали смелост и воля за реализация. Марс е планетата, която владее знака Овен – импулсивен, огнен, активен, понякога агресивен. По това време Марс се намира в знака Водолей, в близост до Сатурн, намиращ се в същия знак където е владетел. Сатурн донякъде ще възпира импулсивните стремежи на Марс в революционния знак Водолей, ще го принуди да действа конструктивно и с интелект. 
 В хороскопа, построен с координати на българската столица Новолунието попада в дома, по който са групова дейност, организации, съюзи - ще бъдат задействани и стимулирани тези области на живота. Периодът е подходящ за присъединяване към групи и организации, за установяване на нови приятелства. Това е моментът за поставяне на нови цели и приоритети, за проява на мечти и надежди. Новолунието в Овен съвпада с Меркурий, който се явява управител на хороскопа, тъй като неговото начало (асцендент) е в знака Близнаци. Това поставя акцент върху мисловната дейност, общуване и комуникация, както и пътуването на кратки разстояния. Меркурий стимулира ума и бързата мисъл, любознателен е и носи доза любопитство. Може да се очаква засилено общуване със съседи, с братя и сестри, с училища и по интернет. Това ще бъде натоварена лунна фаза с много срещи, кореспонденция, социална активност, нова информация за обработка и с решения за вземане. Новолунието е добро за споделяне на идеи, правене на планове, покупка и продажба, преговори и среща с нови хора. Да, търговията и договорите също са по Меркурий, напомням това когато пиша за ретроградната фаза на планетата. 
 Друг аспект на това Новолуние, който заслужава да се отбележи, това е съвпадът му с Хирон. В гръцката митология Хирон е най-мъдрият от кентаврите и се свързва с познанията в ботаниката, музиката, астрономията, гаданията и медицината. Хирон е наричан "лечителят", но изцелението често е придружавано от болка и оставя рани. Хирон лекува чрез медицина, астрология, чрез ръце и думи. В най-висшата си проява Хирон лекува само чрез мисли. Разположен в 11-ти дом, заедно с Новолунието и Меркурий, Хирон в Овен може да се прояви в групови медитации, като свързва различни информационни и енергийни канали. Общуването с приятели, споделянето и обсъждането на болезнени спомени и преживявания, може да доведе до лично изцеление, а също и до излекуване на прекъснати взаимоотношения. 
   Влиянието на Новолунието в Овен продължава четири седмици – до Слънчевото затъмнение на 30 април. Най-доброто време за стартиране на нови проекти е през първите две седмици, докато Луната е нарастваща – от 1 април до Пълнолунието на 16 април. Часовете след Новолунието може да използвате за отправяне на желания във Вселената, дали мислено или изречени, а може и записани на лист, който да поставите на скрито място. Според някои астролози новата астрологична година започва с навлизането на Слънцето в знака Овен, а според други именно с Новолунието в Овен, каквото е настоящето. Овен е знакът, който се свързва с главата и очите. Действайте ентусиазирано, но все пак дръжте здраво главата на раменете! 

За повече информация, относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар