За любителите на модерната Астрология

вторник, 12 април 2022 г.

Цикъл Юпитер – Нептун в Риби


  На 12 април 2022г. Юпитер и Нептун се срещат в 23°58′ на зодиакален знак Риби и с това стартира техният нов цикъл.
С началото на новия цикъл, приключва предишният техен цикъл, който започна на 27 юли 2009г. в 26°58′ на зодиакален знак Водолей.
В знака Риби двете планети се намират в своята обител, тъй като са негови управители. В хороскопа, построен за точното време – 17:36ч. с координати на българската столица, двете планети се съединяват в самия край на сектора, по който е здравето, ежедневната и рутинна работа, служенето. Новият цикъл между Юпитер и Нептун в този сектор ще акцентира темите на здравеопазване, здравословен начин на живот, работа и почивка, която включва местата за релакс - СПА, фитнес, балнеолечение с минерална или морска вода.
Риби е знак, свързван с милосърдие, емпатия, с духовното; с безвъзмездно оказана помощ и благотворителност, с подсъзнателното и с интуицията, богато въображение, но и объркване, заблуди – неволни или умишлени. Трябва да се вземе под внимание това, че двете планети съвпадат с Десцендент – това е началото на сектора, по който са партньорствата и явните врагове. Нептун на Десцендент показва странни партньори, които може да имат идеални духовни основи или да създават объркващи ситуации, когато единият мами другия. Лошо за договори, съдилища, тъй като има много непредвидени събития, скрити от погледа.
Юпитер на Десцендент носи щастие, благодарение на партньори, ловко отношение към хората. Този аспект е благоприятен за работа в рекламата, развлекателния сектор, в дипломатическата служба. По дома на партньорствата е също публиката, а съединението на Юпитер с Нептун в Риби дава въображение в изкуството, музиката, философията, религията; богати емоционални преживявания, склонни към религиозен екстаз и мистично потапяне. Аспектът носи също почит на крайния идеализъм, малко здрав разум и липса на дисциплина, на контакт с реалността, оттегляне в собствения свят и фантазиите. Под влиянието на този аспект хората, дори да действат с най-добри намерения, са непрактични и ненадеждни, обещават повече, отколкото дават. Възможно е да имат нереалистични очаквания, тъй като обикновено ще се чувстват оптимисти и късметлии. По-вероятно е да вярват в теории на конспирацията или да са с промити мозъци от харизматични лидери. Съединението на Юпитер и Нептун в Риби е време за предпазливост в бизнес отношенията. Също така това е неподходящ момент за хазарт.
Юпитер и Нептун съвпадат с неподвижната звезда Маркаб, която съчетава природата на Марс и Меркурий. Звездата носи почести, богатство, щастие; опасност от треска, рани, натъртвания, от пожар, насилствена смърт. Отрицателното въздействие върху здравето се изразява в треска, дълго зарастващи рани.
Съвпаадът на звездата Маркаб с Юпитер дава напредък в спорта, в правото, активни връзки с обществеността. Възможен е успех в големи предприятия. При такава връзка винаги има опасност от нещастие или насилие (на самия субект или във връзка с него). Възможно е такъв субект да създаде условия или да бъде в условия, които предизвикват прояви на насилие и паника или засягат живота на много хора. Такива хора могат да създадат име и слава за себе си по добър или лош начин. Проблеми и загуби във връзка със съдебни спорове, възможна е тежка присъда или прогонване, изгнание.
Звездата Маркаб в съединение с Нептун носи разочарование, чувствителност, романтизъм; лоша среда; тайни врагове, скандали, несгоди;
Накратко, съединението на Юпитер и Нептун в Риби може да се разгледа като началото на цикъл, който да предизвика творчески ренесанс. Двете планети последно са се срещали в знака Риби през 1856г., когато е поставено началото на читалищната дейност у нас. Съединението между двете планети има потенциал да засили чувството за духовност, да повиши интуицията и да ни насърчи да изследваме по-дълбоко подсъзнанието. Тъй като Юпитер носи изобилие, а неуловимият Нептун – мистицизъм, ще ни бъде по-лесно да навлезем в състояние на медитация или да извлечем прозрение от символиката на сънищата. А помагането на хора с по-малко късмет и достойни каузи ще донесе прекрасно чувство на удовлетворение.
На 26 април планетата Венера, която е в екзалтация в знака Риби, ще се съедини с Нептун и ще премине над градуса на новия цикъл Юпитер-Нептун. Това ще засили нуждата от идеална любов, от проявата на нежни чувства и трепетни въжделения. Периодът ще е особено благодатен както за лични отношения, така и за творците в областта на музика, кино, изящното слово и изкуство. Луната в Риби също ще се присъедини към Венера, Нептун и Юпитер на този ден.
Дано това се окаже периода за сключване на дългоочаквания мир и постигане на съгласие по отношение на газовата криза. Правете любов, а не война!

Няма коментари:

Публикуване на коментар