За любителите на модерната Астрология

вторник, 12 юли 2022 г.

Пълнолуние в Козирог – Еленова Луна 

  На 13 юли 2022г. в 21:37ч. Луната достига своята максимална пълнота в 21°21′ на зодиакален знак Козирог.
В този знак Луната се намира в заточение, но въпреки това влиянието на Пълнолунието е осезаемо, поради това, че небесното светило за втори пореден месец се намира максимално близо до Земята. И поради този факт, това е втората Суперлуна за тази година. Пълната Супер Луна през юли ще бъде около 7% по-голяма и около 16% по-ярка, в сравнение с нормално Пълнолуние.
Супер Луната не само изглежда по-голяма, но също така променя цвета си. Когато Луната е ниско, светлината, която отразява, преминава през широк слой въздух, затова може да изглежда оранжева, розова или червена – същият ефект като при красив залез. Най-ярко изразеният нюанс на Луната е когато изгрява или залязва.  
Пълнолунието през юли месец индианските племена са нарекли Еленова Луна заради новите рога, които се появяват на челото на мъжките елени по това време. До края на юли повечето мъжки елени имат напълно развити рога, които започват да се втвърдяват.

Пълнолунието в Козирог е в хармоничен аспект с Уран и в напрегнат аспект към Меркурий. Луната в Козирог в опозиция на Слънцето и Меркурий в Рак може да породи спорове и конфликти, но хармоничният аспект на Уран с Луна, Слънце и Меркурий дава друг поглед на нещата – ще стимулира свободното общуване и прогресивното мислене, ще донесе нови идеи и помогне за разрешаване на разногласия и решаване на проблеми. Но както и друг път съм отбелязвала, когато Уран е в аспект с Пълнолуние или Новолуние, правилото е "Очаквай неочакваното". Присъщо за революционната енергия на тази планета е да обърне дадена ситуация на 180 градуса. При това го прави изневиделица, като гръм от ясно небе. Този аспект, макар и хармоничен, поражда желание нещата да се правят другояче, да се променят правилата. Като добавим негативния аспект с Меркурий, на хората ще е изключително трудно да останат съсредоточени и организирани и ще се чувстват неспокойни, напрегнати, с изопнати нерви. Пълнолунието може да доведе до внезапен край на приятелство, взаимоотношения или работа, или внезапна финансова загуба. Възможно е поява на здравословни проблеми, свързани с нервната система, тъй като в астрологичната карта на Пълнолунието, построена с координати на българската столица, Луната управлява сектора, по който са работа, служене, ежедневие и здраве, където са разположени Меркурий и Слънцето.
Пълнолунието в тази астрологична карта попада в дома на тайните, на скритите врагове. Пълната Луна е възможно да осветли и извади на показ неща, започнати около Новолунието на 29 юни 2022г. Които са тръгнали по пътя към възвишеното, е възможно да се посветят в служба на другите. Но обикновено това е времето, когато на повърхността излизат личните демони, които превръщат живота в хаос. Черната Луна – Лилит е в съвпад с Меркурий, а това означава, че някой може да говори умни неща, но никой няма да го възприема.
Луната в опозиция на Слънце/Меркурий/Лилит , които са в секстил с планетата Уран, а тя е в тригон с Луната, образуват конфигурация, наречена "Пергел" или "Отвес". При тази конфигурация е налице хармонизиране, намиране решение на проблем, добро партньорство. Луната насочва към широките народни маси; Слънцето към лидерите в обществото; Меркурий към договаряния, търговски и комуникационни процеси, новини, свързани с транспорт; Уран насочва към високите технологии, енергийни и електрически процеси, авиацията, а участието на северния лунен възел в конфигурацията показва, че процесите имат връзка с бъдещето.
Влиянието на Пълнолунието от 13 юли продължава две седмици – до Новолунието на 28 юли. Тази фаза на намаляваща Луна е добра за освобождаване, за почивка, регенериране, съзерцание, медитация, премахване на бъркотията, прибиране на реколтата... Не е добро време за старт на нови проекти – тях отложете за периода, когато Луната нараства, след Новолунието в края на юли. Какво влияние ще окаже Еленовата Супер Луна на всеки отделно, зависи къде попада в индивидуалния хороскоп и какви аспекти сключва.

За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!Няма коментари:

Публикуване на коментар