За любителите на модерната Астрология

вторник, 28 юни 2022 г.

Новолуние в Рак

 

  Днес – 28 юни в 14:53ч. Луната преминава в зодиакален знак Рак, където се намира в свои води. Знакът Рак е първи от трите водни знаци – потапя в емоции, които идват и си отиват, подобно на морски вълни. Този знак се свързва с душата, с миналото, с дома и семейството, с традициите. През целия ден на 28-ми до утрото на 29-ти юни Луната се намира в 29-ти лунен ден, един от мрачните лунни дни, когато действат тъмните сили. Намаляват жизнените сили, хронични болести напомнят за себе си, има вероятност от депресивни състояния, измами и травми. Най-добре е да не се предприемат важни стъпки в този интервал, да се избягват мрачните и тъжни мисли. Макар само за 14 минути, отиващият си лунен месец има и 30-ти лунен ден, който е много чист и хармоничен. И е хубаво когато Новолунието настъпва в 30-ти лунен ден, в случая в 05:52ч. на 29 юни 2022г.
Новата Луна изгрява в 7°22' на зодиакален знак Рак, на градус от Асцендента на хороскопа, построен за този момент с координати на българската столица. Луната е владетел на хороскопа, намира се в неговия 1-ви дом, което предполага новият лунен месец да е доста наситен с емоции. От какво естество ще бъдат, лесно може да се разбере от аспектите, които сключва, а най-точен аспект е квадратурата на Новолунието с Юпитер, разположен високо горе в 10-ти дом, по който е властта и управлението на държавата. Юпитер управлява най-високата точка на хороскопа, която бележи началото на дома, свързван с кариерата, престижа, а както споменах – с управлението на държавата. Големият Юпитер действа като увеличителна лупа, разширява действието на другата планета, с която е в аспект. В случая не е планета, а светилата – Луната и Слънцето в Рак са в напрегнат аспект с Юпитер в Овен. Този предизвикателен аспект може да засили чувствителността, да напомпа оптимизма, да донесе събития, които не отговарят на очакванията, да предизвика прекомерни разхищения на пари и средства. Всичко това е подсилено и от Лилит - черната Луна, която съвпада с Новолунието и вещае тежки душевни състояния. Лилит в този знак може да се прояви с краен егоизъм, а в 1-ви дом показва психологическия образ на врага – хората сами ще са враг на себе си, ще са неуверени, изпълнени с подозрителност, с комплекси и разочарования. Черната Луна в съвпад със Слънцето е силен катализатор – кризисните ситуации нарастват, фатална съдба.
Новолунието образува лек, хармоничен аспект с Венера, а тя от своя страна е в хармоничен аспект с Юпитер. Двете планети, заедно с Новолунието образуват конфигурация, която се тълкува накратко като опит за смекчаване на проблем. Включването на Слънцето означава, че космичните процеси насочват своята енергия към лидерите в обществото и политическите водачи. Луната насочва космичната енергия към широките народни маси; енергията на Венера влияе върху партньорствата и финансите, а Юпитер показва политическите и юридическите процеси в обществото, и описаните сфери ще са активни по време на действието на описаната конфигурация и Новолунието, а неговото влияние е до следващото Новолуние в Лъв на 28 юли 2022г.
Новолунието на 29 юни 2022г. е първото след лятното слънцестоене. Подходящо време е за планиране на кардинални действия, които е нужно да се реализират през това лято. Темите, които активира зодиакален знак Рак са дома, семейството, традициите, родовата памет, територията и историята на страната, народа и храната, грижите за хората – за тяхното изхранване, отопление, вода и подсигуряване на жизнен минимум. В личен план какво влияние ще окаже Новолунието, зависи от това къде попада в индивидуалния хороскоп и какви аспекти сключва в него. Новолунието активира Юпитер, една силно духовна планета. В деня на Новолунието църквата ни отбелязва един от четирите големи християнски празници през годината – Петровден. Празникът се свързва с жътвата, първите плодове и младите животни. По стара традиция на този ден се коли курбан от най-младото петровско пиле в името на светеца. А девойките късат 12 цветя, които поставят под възглавницата, за да им се присъни този, за когото ще се омъжат. Бъдете здрави!
 
За повее информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro.
Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар