За любителите на модерната Астрология

понеделник, 26 септември 2022 г.

Новолуние във Везни

 


  Малко след полунощ, в 0 часа и 54 минути на 26 септември 2022г. настъпва първото за есента Новолуние, което попада в 02°48‘ на зодиакален знак Везни.
Луната във Везни се изразява с желанието за добре балансирана среда и с това да избягва конфронтации. Стреми се към мир и хармония, да бъде приятел с различни хора, да проявява внимание и разбиране.
В хороскопа на Новолунието, построен с координати на българската столица, Луната попада в най-ниската му част. Освен това се явява господар на хороскопа, тъй като изгряващият знак е в Рак, подвластен на Луна. В подобни карти Луната символизира народа, а при това нейно разположение показва привързаност към миналото, към родното мястото, към наследството и семейните традиции. В този градус на знак Везни се намира астероидът Рифонос – един от дванадесетте духовни пазачи, изпратени от Зевс (Юпитер), за да пазят новородения Дионис. Ревнивата Хера ги превърнала в кентаври. Астрологично Рифонос означава някой да бъде избран за важна задача и способността да се трансформира дълбоко, за да я изпълни.
Юпитер е свързан с Новолунието в негативен аспект – опозицията предполага придържане към остарели форми на поведение и навици, които спъват духовния растеж, инертност, склонност да се обещава повече, отколкото трябва, което да доведе до проблеми в отношенията с хората. Новолунието в труден аспект с Юпитер носи прекален оптимизъм, бурно изразяване на чувствата, разочарования от досегашна философия. Планетата е разположена в най-високата част на хороскопа, управлява най-високата точка МС (Медиум цели), а това означава – народът е разочарован от държавния глава и от властта. Предстоящите избори се случват в период, подвластен именно на това Новолуние, което ще оказва влияние до следващото на 25 октомври 2022г., което ще е частично слънчево затъмнение. Кулминация, развитие на нещата, запланувани и започнали в периода на настоящето Новолуние, ще са видими около Пълнолунието в Овен на 9 октомври 2022г.
Везни се управлява от планетата Венера, която в настоящия момент е в знака на своето падение Дева. Заедно с ретрограден Меркурий са разположени в най-ниската точка на хороскопа и се намират в негативен аспект с планетата на илюзиите Нептун, която владее най-високата точка заедно с Юпитер. Меркурий е ретрограден, а в опозиция на Нептун поражда неясни отношения, сплетни, интриги, заблуди, хората стават жертви на измами. Венера срещу Нептун означава финансова измама, скандални тайни, разкрити насила. Подсъзнателните инстинкти създават илюзии, които изкривяват реалността при наличието на този аспект.
Новолунието във Везни е подходящ период за създаване на красота, за обновяване на гардероба, за хармонизиране на партньорски отношения. Призовава да правите любов, а не война. Мир вам!
 
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар