За любителите на модерната Астрология

петък, 21 юни 2024 г.

Пълнолуние в Козирог

 Уважаеми читатели, в 04:07 часа на 22 юни 2024г Луната достига своята максимална пълнота в 1° 07' на зодиакален знак Козирог. Пълнолунието е кулминация на лунния месец и може да покаже развитието на неща, започнали при фаза Новолунието в началото на този месец. Също така може да се върнем шест месеца назад, когато имаше Новолуние в Козирог на 11 януари – нещата, които тогава са започнали или са ни вълнували, сега може да окажат влияние, да имат проявление. Пълната Луна дава яснота, което спомага да се нанесат нужните корекции, ако нещата не вървят според планирания начин. При всяко едно Пълнолуние емоциите и инстинктите достигат своя връх. Но в знака Козирог, подвластен на Сатурн, Луната е повече рационална, отколкото емоционална. Освен това, тази лунна фаза съвдада с Лятното слънцестоене, когато денят надделява значително над нощта. Слънцето е максимално отдалечено от Земята, а Луната е максимално близо, затова изглежда толкова голяма и с оранжев оттенък при своя изгрев в небето на Югоизток. Пълнолунието през юни е наречено Ягодова Луна – на дивите ягоди, които узряват този месец и могат да бъдат събрани от индианските племена. Приблизително на всеки 20 години Ягодовата луна съвпада с лятното слънцестоене, което е на 20, 21 или 22 юни.
Пълнолунието в Козирог се изравнява с неподвижната звезда Спикулум, която според Птоломей съчетава природата на Марс и Луната. Влиянието на звездата се изразява в способността да се стигне до дъното на нещата. Когато съвпада с Луната дава голяма амбиция и смелост.
Плутон заформя с Луната и Слънцето конфигурация, която тайно хармонизира партньорствата.
Пълнолунието в хороскопа, построен с координати на българската столица, попада в 8-ми дом, по който са световната финансова система, тайните служби, шпионаж, държавни дългове, масови епидемии, природни бедствия.
Може би ще чуваме подобни новини, свързани с войни и смърт, но планетата, естествен управител на 8-ми дом – Плутон е в лек, хармоничен аспект – полусекстил с пълната Луна. Семисектил е минорен аспект с дискретно действие. Неговото влияние е позитивно и опосредствано: чрез група от хора като цяло, чрез стихии, чрез природата. Полусекстилът е периодично включваща се защита, определя наградата за внимателното, грижливо отношение към природата; за това, че човек никого не е обиждал.
Подравняването на Лятното слънцестоене и Пълнолунието предоставя вълнуваща възможност да погледнем къде сме започнали тази година, къде сме сега и къде можем да отидем, преди да стигнем до края на друг цикъл около Слънцето. Бъдете спокойни, ако не сте там, където сте мислили, че ще бъдете до този момент. Използвайте това като основа за това къде другаде трябва да отидете до края на тази година. Не забравяйте, че Пълнолунието не означава да добавите повече към живота си – това е работата на Новолунието. От съществено значение е, при всяко влияние на Козирог, да прецените къде бихте могли да се подобрите, но не бъдете прекалено строги към себе си – уверете се, че балансирате всяка самокритика със самоутвърждаване, което отбелязва вашите успехи. Когато работата и намеренията се синхронизират, всеки натиск за извършване на ненужни действия се разсейва. В деня на Ягодовата луна, българската православна църква отбелязва Черешова Задушница – почита се паметта на починалите християни. В този ден е за предпочитане да се мълчи, особено когато няма нищо важно за казване.
Влиянието на настоящето Пълнолуние е до Новолунието на 6 юли 2024г. Какво влияние ще окаже на всеки един, зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва. За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!
 
Картина на Есте Маклауд, със заглавие Onerio

 

понеделник, 17 юни 2024 г.

ЛЯТО 2024

 

 
 Лятото за 2024г. настъпва в 23:50ч. на 20 юни, с навлизането на Слънцето в зодиакален знак Рак. Този знак е един от четирите кардинални знака – Овен, Рак, Везни и Козирог, наречени така защото бележат началото на четирите годишни сезона. Когато настъпва летният сезон, Слънцето се задържа в една точка, ден преди и ден след точното време на астрономическото лято. По тази причина се нарича още лятно слънцестоене, при което денят е най-дълъг за Северното полукълбо, а в Южното полукълбо по това време настъпва Зима. Лятното слънцестоене при нас се отбелязва с някои езотерични обреди и ритуали, като бране на билки, които са поели най-много слънчева светлина в тези няколко дни. Празникът, свързан с лятно слънцестоене се нарича Еньовден и се счита, че водата тогава е също лековита, тъй като Слънцето се е "окъпало" в нея. Еньовден се отбелязва всяка година на 24 юни, а в православната църква на този ден се почита рождението на Йоан Кръстител, наричан Предтеча.
Сезонната астрологична карта, построена за точния момент на настъпване на лятото, с координати на българската столица, е с изгряващ знак Водолей. Управителите на този знак са планетите Сатурн и Уран. Сатурн се намира в заключен знак Риби в първи дом, а Уран е в трети дом, в зодиакален знак Телец. Двете планети са в хармонични знаци помежду си, а отделно Сатурн е във взаимна рецепция с най-малката планета Меркурий, която владее най-ниската част на хороскопа, по която са територията и населението на страната в подобен вид астрологични карти.
Но да се върнем на Слънцето, в нулев градус на зодиакален знак Рак, който бележи настъпването на летния сезон. Слънцето владее дома на партньорствата и е разположено в самото начало на пети дом, по който са развлеченията, празненства, концерти, спектакли, творчество и децата. Лятото е сезонът на ваканциите, времето за отдих и развлечения на открито, за почивка край вода, за водни спортове. Последното се предполага от двете планети – Венера и Меркурий, които са същия дом в знак Рак. Планетата на любовта Венера в този знак е семейно ориентирана, а Меркурий показва децата, които ще карат ваканция със семействата, както и планиране на деца, създаване на семейство. Зодиакален знак Рак е под управлението на Луната, която в този момент се намира в Стрелец – по този знак са далечните страни, международен туризъм, международна търговия, национални стратегии и планове, общо бъдеще, висше образование. И голяма част от хората ще са ангажирани с това в ежедневието, както професионално, така и за добиване на ценз и репутация.
Времето през летния сезон: Най-ниската част на хороскопа IC, която описва територията на страната, се намира в зодиакален знак Близнаци. Като правило предвещава чисто и ясно небе, ветрец и прохлада. Но управителят на този знак е планетата Меркурий, която в сезонната карта е във влажния знак Рак. Юпитер разположен в най-ниската точка на летния хороскоп също предвещава силни валежи и ветрове. Като се вземе предвид и знака на АС, който също има отношение към времето, може да се очакват на моменти бури и мълнии, като най-голяма вероятност за това има около средата на август, когато Слънцето е в напрегнат аспект с планетата Уран. Точният квадрат между тях е на 20 август 2024г. А какво време може да се очаква за определен ден, това може да покаже Луната в дадения ден – какви аспекти сключва с елементи от сезонната карта. Ако преобладават положителни аспекти, то времето ще е хубаво и обратно.
С пожелания за хубави дни, изпълнени с любов и топлина, независимо от времето вън! Бъдете здрави!
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение на VictoryAstro Конфиденциалността е гарантирана!

понеделник, 3 юни 2024 г.

Новолуние в Близнаци

 

 Уважаеми читатели и последователи на моята страничка, в 15:37ч. на 6 юни 2024г. настъпва Новолуние в 16°17' на зодиакален знак Близнаци. Точната фаза се случва в 29-ти лунен ден, завършек на всичко. Пълнолунието е енергийният връх, кулминацията на лунния цикъл, а Новолунието обратно – това е време за нулиране. При Новолунието основните теми от предишния лунен месец завършват и имаме възможността да поканим нови енергии в живота си. Считайте това за рестартиране и опресняване. Новолунието може да възстанови спокойствието. Това е точката от лунния цикъл, където Слънцето и Луната са в съвпад, което означава, че се намират в един и същи градус на един и същи зодиакален знак. Тъй като Луната управлява нашата вътрешна същност, а Слънцето управлява нашата външна среда, има вътрешен баланс, който може да се намери, когато тези тела са енергийно равни.
Най-характерно за това Новолуние е съединението му с планетата Венера, която в този момент попада в 16°48' на зодиакален знак Близнаци. Венера се явява господар на хороскопа, построен с координати на българската столица, с асцендент в зодиакален знак Везни. А на самия асцендент са разположени южният лунен цикъл и точката на късмета – Парс Фортуна. Южният лунен възел се свързва с миналото, с натрупания опит, а северният с бъдещата реализация. В случая северният лунен възел попада върху оста на партньорствата и може да станем свидетели в предстоящия месец на нови партньорства, свързани с работата и нашето ежедневие.
Новолунието в този хороскоп попада в сектора, свързван с правото и съда, с юридически институции, с чужбина, с висше образование и с религията. Заедно с управителя на хороскопа Венера в същия дом показват, че изброените теми ще са акцент през новия лунен месец. По този дом също е туризмът, издателската дейност и интернет, възможно е нещо ново да има и в тези области. Новолунието съвпада с Ригел – звезда, която съчетава природата на Юпитер и Марс. Звездата Ригел в съвпад с Луната дава защита на предците, с Венера – голямо наследство, със Слънцето – бързо издигане. Дори при наличието на неблагоприятни аспекти, успехът и постигането на целта са гарантирани. А неблагоприятен аспект има – Новолунието е в напрегнат аспект с планетата Сатурн, която владее най-ниската част на хороскопа, по която са територията и населението на страната. Може би народът няма да одобрява новите народни избраници, новата власт и сглобка, тъй като Луната управлява най-високата точка в хороскопа, свързвана с властта, с устройството на държавата, с правителството, а Слънцето управлява сектора на групите. И най-вероятно всичко това ще е свързано с чужбина, изборът им ще е свързан с чуждите страни, което не е нещо ново, тъй като и на предни избори е имало по-голяма активност на българските граждани зад граница, отколкото на местно ниво. А може хороскопът на Новолунието да отразява избора на нови евродепутати, които служат в чужбина, нали изборите са 2 в 1. Но каквото и да е новото – ново управление или нова житейска цел, успехът ще е кратък. И не понеже Луната, Слънцето и три планети са във въздушния знак Близнаци, за когото се знае колко е гъвкав и адаптивен, но непостоянен, а защото последният аспект на Луната в този знак е негативен. Преди да напусне знака Близнаци, Луната сключва нехармоничен аспект с планетата на илюзиите Нептун. Така че не си поставяйте особено големи цели и не тръгвайте с голямата кошница – Венера в Близнаци не носи големи пари и дълбока любов, съединението на Меркурий с Юпитер в същия знак също. Но може да разчитате на достатъчно дребни пари и на лекота в общуването, да лавирате умело и заобикаляте бариерите в отношенията с другите. Не е изключено да има прояви на агресия покрай Марс в Овен, разположен в партньорския дом, но опасностите могат да бъдат ловко избегнати. Управител на Близнаци е Меркурий, а в настоящия момент малката планета е в своя собствен знак и в съвпад с планетата на разширението Юпитер, отскоро в Близнаци. Ще има безкрайно дърдорене, големи обещания на приказки, нещо съвсем естествено в предизборната надпревара.
👉 На подкрепа в начинанията си могат да разчитат родените на 5, 6 или 7 юни – те може да започнат от нулата през следващите 12 месеца, да обърнат нова страница в живота и смело да скочат в новото.
👉 Родените около 6-ти на месеците август, октомври, февруари и април могат да се възползват от положителните енергии през следващите две седмици, докато е периодът на нарастващата Луна.
Но както винаги пиша накрая, какво влияние ще окаже персонално на всеки един от нас, зависи изцяло от това къде в рождения хороскоп попада Новолунието в Близнаци и какви аспекти сключва. За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!