За любителите на модерната Астрология

понеделник, 3 юни 2024 г.

Новолуние в Близнаци

 

 Уважаеми читатели и последователи на моята страничка, в 15:37ч. на 6 юни 2024г. настъпва Новолуние в 16°17' на зодиакален знак Близнаци. Точната фаза се случва в 29-ти лунен ден, завършек на всичко. Пълнолунието е енергийният връх, кулминацията на лунния цикъл, а Новолунието обратно – това е време за нулиране. При Новолунието основните теми от предишния лунен месец завършват и имаме възможността да поканим нови енергии в живота си. Считайте това за рестартиране и опресняване. Новолунието може да възстанови спокойствието. Това е точката от лунния цикъл, където Слънцето и Луната са в съвпад, което означава, че се намират в един и същи градус на един и същи зодиакален знак. Тъй като Луната управлява нашата вътрешна същност, а Слънцето управлява нашата външна среда, има вътрешен баланс, който може да се намери, когато тези тела са енергийно равни.
Най-характерно за това Новолуние е съединението му с планетата Венера, която в този момент попада в 16°48' на зодиакален знак Близнаци. Венера се явява господар на хороскопа, построен с координати на българската столица, с асцендент в зодиакален знак Везни. А на самия асцендент са разположени южният лунен цикъл и точката на късмета – Парс Фортуна. Южният лунен възел се свързва с миналото, с натрупания опит, а северният с бъдещата реализация. В случая северният лунен възел попада върху оста на партньорствата и може да станем свидетели в предстоящия месец на нови партньорства, свързани с работата и нашето ежедневие.
Новолунието в този хороскоп попада в сектора, свързван с правото и съда, с юридически институции, с чужбина, с висше образование и с религията. Заедно с управителя на хороскопа Венера в същия дом показват, че изброените теми ще са акцент през новия лунен месец. По този дом също е туризмът, издателската дейност и интернет, възможно е нещо ново да има и в тези области. Новолунието съвпада с Ригел – звезда, която съчетава природата на Юпитер и Марс. Звездата Ригел в съвпад с Луната дава защита на предците, с Венера – голямо наследство, със Слънцето – бързо издигане. Дори при наличието на неблагоприятни аспекти, успехът и постигането на целта са гарантирани. А неблагоприятен аспект има – Новолунието е в напрегнат аспект с планетата Сатурн, която владее най-ниската част на хороскопа, по която са територията и населението на страната. Може би народът няма да одобрява новите народни избраници, новата власт и сглобка, тъй като Луната управлява най-високата точка в хороскопа, свързвана с властта, с устройството на държавата, с правителството, а Слънцето управлява сектора на групите. И най-вероятно всичко това ще е свързано с чужбина, изборът им ще е свързан с чуждите страни, което не е нещо ново, тъй като и на предни избори е имало по-голяма активност на българските граждани зад граница, отколкото на местно ниво. А може хороскопът на Новолунието да отразява избора на нови евродепутати, които служат в чужбина, нали изборите са 2 в 1. Но каквото и да е новото – ново управление или нова житейска цел, успехът ще е кратък. И не понеже Луната, Слънцето и три планети са във въздушния знак Близнаци, за когото се знае колко е гъвкав и адаптивен, но непостоянен, а защото последният аспект на Луната в този знак е негативен. Преди да напусне знака Близнаци, Луната сключва нехармоничен аспект с планетата на илюзиите Нептун. Така че не си поставяйте особено големи цели и не тръгвайте с голямата кошница – Венера в Близнаци не носи големи пари и дълбока любов, съединението на Меркурий с Юпитер в същия знак също. Но може да разчитате на достатъчно дребни пари и на лекота в общуването, да лавирате умело и заобикаляте бариерите в отношенията с другите. Не е изключено да има прояви на агресия покрай Марс в Овен, разположен в партньорския дом, но опасностите могат да бъдат ловко избегнати. Управител на Близнаци е Меркурий, а в настоящия момент малката планета е в своя собствен знак и в съвпад с планетата на разширението Юпитер, отскоро в Близнаци. Ще има безкрайно дърдорене, големи обещания на приказки, нещо съвсем естествено в предизборната надпревара.
👉 На подкрепа в начинанията си могат да разчитат родените на 5, 6 или 7 юни – те може да започнат от нулата през следващите 12 месеца, да обърнат нова страница в живота и смело да скочат в новото.
👉 Родените около 6-ти на месеците август, октомври, февруари и април могат да се възползват от положителните енергии през следващите две седмици, докато е периодът на нарастващата Луна.
Но както винаги пиша накрая, какво влияние ще окаже персонално на всеки един от нас, зависи изцяло от това къде в рождения хороскоп попада Новолунието в Близнаци и какви аспекти сключва. За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар