За любителите на модерната Астрология

понеделник, 17 юни 2024 г.

ЛЯТО 2024

 

 
 Лятото за 2024г. настъпва в 23:50ч. на 20 юни, с навлизането на Слънцето в зодиакален знак Рак. Този знак е един от четирите кардинални знака – Овен, Рак, Везни и Козирог, наречени така защото бележат началото на четирите годишни сезона. Когато настъпва летният сезон, Слънцето се задържа в една точка, ден преди и ден след точното време на астрономическото лято. По тази причина се нарича още лятно слънцестоене, при което денят е най-дълъг за Северното полукълбо, а в Южното полукълбо по това време настъпва Зима. Лятното слънцестоене при нас се отбелязва с някои езотерични обреди и ритуали, като бране на билки, които са поели най-много слънчева светлина в тези няколко дни. Празникът, свързан с лятно слънцестоене се нарича Еньовден и се счита, че водата тогава е също лековита, тъй като Слънцето се е "окъпало" в нея. Еньовден се отбелязва всяка година на 24 юни, а в православната църква на този ден се почита рождението на Йоан Кръстител, наричан Предтеча.
Сезонната астрологична карта, построена за точния момент на настъпване на лятото, с координати на българската столица, е с изгряващ знак Водолей. Управителите на този знак са планетите Сатурн и Уран. Сатурн се намира в заключен знак Риби в първи дом, а Уран е в трети дом, в зодиакален знак Телец. Двете планети са в хармонични знаци помежду си, а отделно Сатурн е във взаимна рецепция с най-малката планета Меркурий, която владее най-ниската част на хороскопа, по която са територията и населението на страната в подобен вид астрологични карти.
Но да се върнем на Слънцето, в нулев градус на зодиакален знак Рак, който бележи настъпването на летния сезон. Слънцето владее дома на партньорствата и е разположено в самото начало на пети дом, по който са развлеченията, празненства, концерти, спектакли, творчество и децата. Лятото е сезонът на ваканциите, времето за отдих и развлечения на открито, за почивка край вода, за водни спортове. Последното се предполага от двете планети – Венера и Меркурий, които са същия дом в знак Рак. Планетата на любовта Венера в този знак е семейно ориентирана, а Меркурий показва децата, които ще карат ваканция със семействата, както и планиране на деца, създаване на семейство. Зодиакален знак Рак е под управлението на Луната, която в този момент се намира в Стрелец – по този знак са далечните страни, международен туризъм, международна търговия, национални стратегии и планове, общо бъдеще, висше образование. И голяма част от хората ще са ангажирани с това в ежедневието, както професионално, така и за добиване на ценз и репутация.
Времето през летния сезон: Най-ниската част на хороскопа IC, която описва територията на страната, се намира в зодиакален знак Близнаци. Като правило предвещава чисто и ясно небе, ветрец и прохлада. Но управителят на този знак е планетата Меркурий, която в сезонната карта е във влажния знак Рак. Юпитер разположен в най-ниската точка на летния хороскоп също предвещава силни валежи и ветрове. Като се вземе предвид и знака на АС, който също има отношение към времето, може да се очакват на моменти бури и мълнии, като най-голяма вероятност за това има около средата на август, когато Слънцето е в напрегнат аспект с планетата Уран. Точният квадрат между тях е на 20 август 2024г. А какво време може да се очаква за определен ден, това може да покаже Луната в дадения ден – какви аспекти сключва с елементи от сезонната карта. Ако преобладават положителни аспекти, то времето ще е хубаво и обратно.
С пожелания за хубави дни, изпълнени с любов и топлина, независимо от времето вън! Бъдете здрави!
За повече информация относно предлаганите астрологични услуги, изпратете съобщение на VictoryAstro Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар