За любителите на модерната Астрология

петък, 21 юни 2024 г.

Пълнолуние в Козирог

 Уважаеми читатели, в 04:07 часа на 22 юни 2024г Луната достига своята максимална пълнота в 1° 07' на зодиакален знак Козирог. Пълнолунието е кулминация на лунния месец и може да покаже развитието на неща, започнали при фаза Новолунието в началото на този месец. Също така може да се върнем шест месеца назад, когато имаше Новолуние в Козирог на 11 януари – нещата, които тогава са започнали или са ни вълнували, сега може да окажат влияние, да имат проявление. Пълната Луна дава яснота, което спомага да се нанесат нужните корекции, ако нещата не вървят според планирания начин. При всяко едно Пълнолуние емоциите и инстинктите достигат своя връх. Но в знака Козирог, подвластен на Сатурн, Луната е повече рационална, отколкото емоционална. Освен това, тази лунна фаза съвдада с Лятното слънцестоене, когато денят надделява значително над нощта. Слънцето е максимално отдалечено от Земята, а Луната е максимално близо, затова изглежда толкова голяма и с оранжев оттенък при своя изгрев в небето на Югоизток. Пълнолунието през юни е наречено Ягодова Луна – на дивите ягоди, които узряват този месец и могат да бъдат събрани от индианските племена. Приблизително на всеки 20 години Ягодовата луна съвпада с лятното слънцестоене, което е на 20, 21 или 22 юни.
Пълнолунието в Козирог се изравнява с неподвижната звезда Спикулум, която според Птоломей съчетава природата на Марс и Луната. Влиянието на звездата се изразява в способността да се стигне до дъното на нещата. Когато съвпада с Луната дава голяма амбиция и смелост.
Плутон заформя с Луната и Слънцето конфигурация, която тайно хармонизира партньорствата.
Пълнолунието в хороскопа, построен с координати на българската столица, попада в 8-ми дом, по който са световната финансова система, тайните служби, шпионаж, държавни дългове, масови епидемии, природни бедствия.
Може би ще чуваме подобни новини, свързани с войни и смърт, но планетата, естествен управител на 8-ми дом – Плутон е в лек, хармоничен аспект – полусекстил с пълната Луна. Семисектил е минорен аспект с дискретно действие. Неговото влияние е позитивно и опосредствано: чрез група от хора като цяло, чрез стихии, чрез природата. Полусекстилът е периодично включваща се защита, определя наградата за внимателното, грижливо отношение към природата; за това, че човек никого не е обиждал.
Подравняването на Лятното слънцестоене и Пълнолунието предоставя вълнуваща възможност да погледнем къде сме започнали тази година, къде сме сега и къде можем да отидем, преди да стигнем до края на друг цикъл около Слънцето. Бъдете спокойни, ако не сте там, където сте мислили, че ще бъдете до този момент. Използвайте това като основа за това къде другаде трябва да отидете до края на тази година. Не забравяйте, че Пълнолунието не означава да добавите повече към живота си – това е работата на Новолунието. От съществено значение е, при всяко влияние на Козирог, да прецените къде бихте могли да се подобрите, но не бъдете прекалено строги към себе си – уверете се, че балансирате всяка самокритика със самоутвърждаване, което отбелязва вашите успехи. Когато работата и намеренията се синхронизират, всеки натиск за извършване на ненужни действия се разсейва. В деня на Ягодовата луна, българската православна църква отбелязва Черешова Задушница – почита се паметта на починалите християни. В този ден е за предпочитане да се мълчи, особено когато няма нищо важно за казване.
Влиянието на настоящето Пълнолуние е до Новолунието на 6 юли 2024г. Какво влияние ще окаже на всеки един, зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва. За повече информация изпратете съобщение в страницата VictoryAstro. Конфиденциалността е гарантирана!
 
Картина на Есте Маклауд, със заглавие Onerio

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар