За любителите на модерната Астрология

сряда, 2 октомври 2024 г.

Пръстеновидно Слънчево затъмнение

 

   Уважаеми читатели, на 02 октомври 2024г. в 21:49ч. настъпва Новолуние в 10°03' Везни, което е Пръстеновидно Слънчево затъмнение. Нощното светило ще покрие Слънчевия диск, но не напълно, а острани ръбчето ще образува огнен пръстен. Явлението ще бъде видимо от Тихия океан, като от сушата затъмнението ще се вижда само от Великденския остров, южните краища на Аржентина и Чили, и северната част на Фолкландските острови. Продължителността на затъмнението е 7 минути и 25 секунди.

Слънчевото затъмнение в зодиакален знак Везни е от Серия Сарос 8S с начало 1 април 1718 г. и край 30 април 2962 г. Според Брейди тази серия предвещава раздяла и загуба. Завършването на нещо и тъгата, причинена от това завършване. Възможни са и физически щети поради пренапрежение на собствените сили. Това време не е подходящо за усилена физическа активност.
Затъмнения от тази серия има през 1916, 1934, 1952, 1970, 1988, 2006, 2024, 2042г.
Настоящето затъмнение затваря втория и последен за тази година коридор на затъмненията, чието начало постави частичното лунно затъмнение на 18 септември. Това е период на съмнения, претенции, избори, изисквания и ползи.
Изискванията към себе си или партньорите се увеличават, възникват съмнения относно правилния избор, възникват въпроси: „Ценен ли съм? Готов ли съм да се обвържа?“, като последното важи за всякакъв вид партньорски взаимоотношения, не само за лични. Мнозина ще започнат да се тревожат за външния си вид, ще чувстват, че не са достатъчно добри. През този период може да се появят идеи за смяна на имиджа, вероятно ще имате желание да блеснете пред публика. Новолунието във Везни, което е слънчево затъмнение, попада в дома на творчеството и сценичните изяви в хороскопа, построен с координати на българската столица. Господар на хороскопа е вестоносецът Меркурий, като управител на знак Близнаци където попада Асцендент (началото на хороскопа). Меркурий управлява също пети дом, където е разположен и южният лунен възел, свързван с миналите опитности, а там до тях е и съблазнителката Лилит.
Затъмнението ще акцентира темите по пети дом – спорт, хазарт, култура и изкуство, развлечения, децата – градини, начални и средни училища, нещо ново ще се обмисля в тези области на местно ниво през следващите месеци.
Венера, Марс и Сатурн образуват голям тригон, външните планети Плутон, Нептун и Уран образуват бисекстил, и двете конфигурации са позитивни и полезни – смекчават негативните влияния от съвпада на Новолунието и Меркурий с Лилит, и със звездата Виндемиатрикс (създателката на вдовици). От всички неподвижни звезди тази най-много прилича на черната луна Лилит, може да причини болезнена възбудимост и раздразнителност, неочаквани обрати на съдбата. В периода на Новолуние е активен съвпадът на ретрограден Уран със звездата Алгол, какъвто имаше когато Уран беше директен, но за разлика от тогава, сега Юпитер съвпада с Белатрикс – звезда, свързвана с война, насилие, жестокост, хаос, катастрофи, изпепелява – стреми се да стрие всичко на прах, да унищожи. Уран в хороскопа владее най-високата му точка, по която са управлението на държавата, държавния глава, правителството, а Юпитер партньорствата.
Астрологията на Новолунието и Слънчево затъмнение във Везни е изключително мощна и интензивна. Едновременното подравняване на Слънчево затъмнение, Меркурий и Лилит е възможно да доведе до много кризи, драматични събития, променящи живота, важни съобщения, смущаващи разкрития на тъмни и мръсни тайни, включващи видни хора.
Сабианският символ на 11-ти градус Везни гласи: Сътрудничество на истински върховни сили с по-малко еволюирали същества, готовност за подкрепа и защита. Благост. А защита от светлите сили ще има, тъй като бялата луна Селена е в първия дом на хороскопа, на няколко градуса от асцендента. Това се случва при онези, които са знаели как да угодят на висшите сили с полезни прояви в миналото.
Влиянието на настоящото Слънчево затъмнение във Везни е до следващото на 29 март 2025г., което ще бъде в 9° на зодиакален знак Овен.
Кардиналните знаци Овен, Везни, Козирог и Рак ще почувстват повече влиянието на Слънчевото затъмнение. Особено родените от 25 март до 3 април, от 25 септември до 3 октомври, от 25 декември до 3 януари и от 25 юни до 3 юли.
Но как по-точно ще повлияе енергията на Новолуние и Слънчево затъмнение във Везни, изцяло зависи къде попада в рождения хороскоп и какви аспекти сключва с личните планети и светила. За повече информация изпратете съобщение в страницата. Конфиденциалността е гарантирана!

Няма коментари:

Публикуване на коментар